Ensurt en un telecadira del Tarter en una jornada d’alta ocupació

Alguns esquiadors s’han precipitat des del giny de la pista de la Llosada però, sortosament, no s’han hagut de lamentar grans danys

Cues d'accés al telecabina del Tarter aquest matí.
Cues d'accés al telecabina del Tarter aquest matí.

El primer avís era alarmant. Sortosament, tot ha quedat en poc menys d’un ensurt. Alguns usuaris que estaven enfilats en el telecadira de la pista de la Llosada, al Tarter, s’han precipitat des d’una bona altura. L’incident, però, no ha anat a més i no s’han hagut de lamentar grans danys, segons que han explicats fonts dels cossos de seguretat que inicialment havien estat activats però que ni tan sols han hagut d’intervenir.

Han estat els propis operaris -pisters i altres- de camp de neu canillenc els que han solucionat l’incident. A l’inici de l’avís semblava que podria ser una avaria del giny que hauria pogut causar ferits. Després, però, tot hauria quedat en un mal ús a priori dels esquiadors poc abans d’arribar a destinació (haurien aixecat la barra de seguretat abans del que tocava). Tot plegat, com s’ha dit, ha quedat en un petit ensurt en una jornada d’alta ocupació -tenint en compte els temps que corren- tant al Tarter com a Grau Roig.

Al sector canillenc de Grandvalira l’aparcament està pleníssim i de feina n’hi ha per donar i vendre tenint en compte que s’han de respectar uns aforaments en relació amb les mesures anti-Covid i que, a més a més, la plantilla és molt inferior a la d’altres temporades. De fet, fins i tot entre el personal fix de l’hivern ni ha treballadors que estan en ERTO, ja sigui total o parcial, i això també es nota.

Fons de les estacions han admès que ja feia algunes setmanes que se sabia que aquest cap de setmana seria de força ocupació atès que hi havia reserves fetes. Tot i que amb limitacions, el client està clar que té ganes d’esquiar i que les mesures que s’imposen, com l’ús de la mascareta, no estan frenant l’arribada d’esquiadors al país, restriccions a banda i sempre amb el benentès que el volum no té res a veure amb el d’una temporada normal.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending