Espot i López inicien la roda de contactes per a la governabilitat

Els dos candidats a cap de Govern estan acompanyats per les números 2 de fet dels respectius partits

-
-
La primera roda de contactes per a la governabilitat ja està en marxa. Una mica més tard de l’hora prevista, a la seu de Demòcrates, s’ha iniciat la reunió entre el candidat a cap de Govern de la formació taronja, Xavier Espot, i el seu homòleg socialdemòcrata, Pere López. Roser Suñé i Rosa Gili, de facto números 2 de cadascuna de les formacions, també participen de la trobada que, en principi, pretén ser exploratòria, com ho serà la d’aquesta tarda amb una representació de Liberals d’Andorra.

Ni demòcrates ni socialdemòcrates acudien a la reunió, en principi, amb cap apriorisme. Els uns i els altres pretenien escoltar que els oferia l’interlocutor. Hores d’ara sembla difícil que hi pugui haver alguna entesa entre les dues forces, tot i que fonts properes a DA han assegurat que una part del partit no veuria malament una gran aliança a l’estil de la que ha governat durant molts anys a Alemanya, amb Angela Merkel al capdavant.

Com és normal, la reunió s’ha iniciat amb un to del tot distès. En principi, Suñé, a banda de ser la número 2 de la llista nacional i secretària d'organització demòcrata, també és la persona que la formació havia pensat com a candidata a síndica. De ben segur que no seria aquest el paper previst per a Rosa Gili en el cas que el PS hagués d’assumir alguna responsabilitat. La victòria de la fins ara consellera en la territorial d’Escaldes li ha donat molta força, tant a nivell intern com externament. 

Entre això i el coneixement dels dossiers pel seu bagatge polític s’explica, entre altres coses, la presència a la reunió. D’entrada, López i Gili serien president i presidenta suplent d’un eventual grup parlamentari socialdemòcrata liderant l’oposició. A les 4 de la tarda està prevista la trobada convocada per DA, com a força amb més representació al Consell, amb els representants liberals encapçalats per Jordi Gallardo.

Comentaris (2)

Trending