Espot encomana a Riva el repte del Museu Nacional

La ministra de Cultura i Esports assumeix el càrrec en un acte a l’‘Espai Columba’, que el cap de Govern posa com a símbol de l’aliança demòcrata-liberal

Xavier Espot i Sílvia Riva després del jurament, a Santa Coloma.
Xavier Espot i Sílvia Riva després del jurament, a Santa Coloma.
El disseny i construcció del Museu Nacional és el gran repte que té encomanat el ministeri de Cultura i Esports. Així li ha encarregat el cap de Govern, Xavier Espot, a la ministra Sílvia Riva, que després de pràcticament un mes de ser designada, i tal i com ja es va advertir al seu dia, aquest dimecres finalment ha assumit el càrrec. El càrrec i la comanda feta per Espot. I ho ha fet en un indret, l’‘Espai Columba’, que el màxim responsable de l’executiu ha interpretat com un símbol de l’aliança demòcrata-liberal. 

En el seu discurs, Espot ha fet tota una simbologia per venir a dir que per molt que el ministeri de Cultura i Esports hagi estat considerat tradicionalment menor, en cap cas se’l pot agafar com a tal perquè tant la cultura com l’esport són activitats que fomenten la integració i la convivència. “Contribueixen a enfortir aquesta identitat inclusiva i a fomentar l’esperit crític i la cohesió social”, en les paraules concretes del cap de Govern, que liderava un gabinet ministerial en ple.

Xavier Espot ha afirmat que el Museu Nacional "ha de ser la peça clau que expliqui el que som, tant a les persones que ens visiten com a nosaltres mateixos; l’element que estructuri el nostre relat col·lectiu”. I ha advertit Riva que “de la vostra feina dependrà que la imatge que -tant frontera enllà com frontera endins- tenen i tenim de nosaltres sigui també la imatge d’un país culte, amb una ciutadania creativa i un esport que aposti a la vegada per la inclusió i l’excel·lència”. 

Riva ha declarat que les seves prioritats i reptes passen, justament, per la creació d'un Museu Nacional, un projecte de país que reivindiqui el patrimoni històric, artístic i cultural d'Andorra que transmeti un relat identitari i que sigui un catalitzador de l'oferta museística i cultural del país. Pel que fa a les línies estratègiques en polítiques esportives, la ministra ha afirmat que l'impuls i el suport als esportistes andorrans i la seva projecció internacional són els principals reptes de treball i que cal dotar a l'Esport del país dels mecanismes necessaris per a esdevenir un eix vertebrador de la societat

Comentaris

Trending