Espot diu que es fan gestions per tenir finançament d'organismes supranacionals

S'han reactivat contactes amb l'FMI i amb el Banc Central Europeu

Seu del Banc Central Europeu.
Seu del Banc Central Europeu.
El cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat aquest dilluns que "ja estem fent les gestions necessàries per aconseguir aquest finançament amb diverses autoritats financeres supranacionals". Al mateix temps s'han reactivat els contactes amb l'FMI i amb el Banc Central Europeu.

Espot també s'ha mostrat convençut "que el copríncep francès ens ajudarà si fes falta per aconseguir finançament". El Govern continua considerant una “prioritat” que el país pugui disposar d’un prestador d’última instància, possibilitat que ja s’havia avaluat la legislatura passada amb el compromís del llavors president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker de “tenir en consideració o trobar  una solució perquè Andorra pogués tenir aquest darrer prestador".

El ministre de Finances, Eric Jover ha reiterat que una de les opcions per  poder accedir a un prestador d’última instància és fer-ho a través dels bancs centrals dels països veïns, com el Banco de España i la Banque de France, una opció que ara per ara “no està descartada”, tot i que la primera opció és la del Banc Central Europeu.

També s'està estudiant l'adhesió a l'FMI, un procés que normalment té una durada aproximada d’un any i que implicarà un treball conjunt dels equips tècnics de l'organisme internacional i del Govern. Aquests treballs han de permetre, entre d’altres, fixar la quota corresponent a Andorra o el conjunt de dades estadístiques que haurà de facilitar el país.

Comentaris (1)

Trending