Espot diu que els col·lectius proavortament "fan soroll perquè ja els va bé aquesta situacio"

El cap de Govern anuncia la posada en marxa el primer trimestre de l'any vinent del servei d'acompanyament per a les dones que vulguin avortar

Espot durant l'esmorzar amb la premsa d'aquest dijous a Andorra la Vella.
Espot durant l'esmorzar amb la premsa d'aquest dijous a Andorra la Vella.
El cap de Govern Xavier Espot ha reconegut aquest dijous que no el satisfà que no es pugui despenalitzar l'avortament en els tres supòsits bàsics "però hi ha la Constitució i no seria responsable que el Govern tirés endavant iniciatives que poder ser anticonstitucionals". Espot també ha comentat que els col·lectius proavortament "fan soroll perquè potser ja els va bé aquesta situació",

Durant l'esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació, Xavier Espot ha mostrat el seu desig de mantenir el coprincipat tot i que "volem avançar en el reconeixement i la igualtat efectiva entre homes i dones i és un tema que s'ha d'analitzar amb cura i eficàcia". El cap de Govern ha anunciat la posada de marxa durant el primer trimestre de l'any vinent del servei d'acompanyament per a les dones que vulguin avortar i que comptarà amb un metge, un psicòleg i un jurista.

Serà transversal i multidisciplinari i ja hi té ubicació tot i que no s'ha donat a conèixer.  Espot ha destacat que "es donarà informació en matèria sexual i reproductiva i si mai es produeix un cas d'una dona que no vol el nen i no vol avortar es derivarà al servei d'adopció. Tenim els recursos humans i materials necessaris per tirar-lo endavant". Es facilitarà informació abans i després de la interrupció voluntària de l'embaràs.

S'ha mostrat disposat a estudiar totes les possibilitats que es puguin plantejar com ara l'avortament als dos o tres mesos de gestació. Ha dit que no té prou informació sobre el tema però ha afegit que "totes les opcions es poden posar damunt de la taula".

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending