Espot ‘aparca’ fins a la setmana de l’11 de maig l’ampliació de les activitats per als ciutadans

El cap de Govern insinua que abans de permetre a la població en general poder ampliar els seus passejos o les sortides per anar a córrer cal veure l’impacte de l’obertura de més empreses

Dos ciutadans passegen aquest matí pel Passeig del Riu, entre Andorra la Vella i Escaldes, després d'anar a comprar.
Dos ciutadans passegen aquest matí pel Passeig del Riu, entre Andorra la Vella i Escaldes, després d'anar a comprar.
La setmana que ve no hi haurà ampliació d’activitats per a la ciutadania. Així de clar ho ha deixat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha deixat entreveure que a partir de la setmana que s’iniciarà amb l’11 de maig podria arribar a ser que es permeti sortir de casa de manera més sovintejada, tot i que sempre respectant una franja temporal per a les persones grans i aquelles amb vulnerabilitats.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, havia deixat entreveure els darrers dies que durant la setmana que ve es podrien ampliar les excepcions al confinament per a la població en general, i que els passejos podrien deixar de ser en dies alternatius per poder passar a ser diaris o, per exemple, que es podria ampliar a dues hores en lloc d’una les sortides que ara es permeten. Bé, permetre és un dir: que es recomana que es duguin a terme.

Però Espot aquest divendres ha estat taxatiu: “És possible a partir del dilluns de la setmana següent”, és a dir, a partir de l’11 de maig. Però no pas durant la setmana que ve. En aquest sentit, ha deixat intuir el màxim responsable governamental que primer es vol comprovar l’impacte que té el nou increment d’activitat econòmic que s’activa dilluns, amb la mobilitat de persones que això suposa.

Comentaris (10)

Trending