Xavi Casas es retira

El pilot de biketrial i trial, durant vint anys professional, plega amb el gust dolç de l’històric tercer lloc d’Andorra en el mundial per equips en la categoria internacional FIM

Xavi Casas deixa la competició.
Xavi Casas deixa la competició. ARXIU

Xavi Casas plega. El pilot de trial es retira després de tres dècades de competir en proves de tota mena. D’aquests trenta anys, vint els ha pogut gaudir totalment com a professional i vivint exclusivament de l’esport de les dues rodes. “Als meus quasi 43 anys, he pres una de les decisions més difícils per un esportista. Em retiro amb molta tristesa, però molt satisfet dels objectius personals aconseguits”, ha anunciat el pilot.

La retirada s’oficialitzarà en una compareixença pública el 2 de desembre. “He procurat sempre ser un pilot mediàtic amb diverses aparicions en programes d'audiència Espanyols. Aquestes múltiples facetes han fet que pugui viure de l'esport de forma professional durant vint anys”, recorda. Es va iniciar al 1991 amb proves de biketrial i ha anat fent. “He dedicat tres quartes parts de la meva vida a l'esport sempre amb el mateix esperit competitiu i guanyador.”

Durant aquests trenta anys, “he aconseguit un campionat del món, un subcampionat mundial, dos sots-campionats d'Europa, un campionat d’Espanya, dos sots-campionats d’Espanya, tres rècords del Món i sis rècords Guinness”, tot això en la disciplina de biketrial.

Pel que fa al seu pas al trial els últims 5 anys, “he aconseguit com a més destacats, dos campionats d’Andorra, quatre top 15 en el campionat d’Espanya Trial2, dos top 20 en carreres de Mundial Trial2 i finalment tanco la meva carrera esportiva aconseguint un resultat històric per Andorra: tercer lloc en el mundial per equips en la categoria Internacional FIM (19/09/2021)”. Casas remarca que la seva trajectòria esportiva ha estat “una vida no només dedicada a l’alta competició, sinó també molt vinculada a la formació de joves pilots Andorrans. Han passat per les meves escoles més de 100 nens entre els quals, Jordi Lestang i Gaudi Vall”.

Etiquetes

Comentaris

Trending