La Volta als Ports, amb un ull al cronòmetre i l'altre al coronavirus

La prova ciclista limita la participació a 500 corredors i fa canvis en l'organització per adaptar-se a la situació actual

Comentaris

Roda de premsa de presentació de la Volta als Ports.
Roda de premsa de presentació de la Volta als Ports. Altaveu

Andorra acollirà aquest diumenge una nova edició de la Volta als Ports marcada per la Covid-19. S'ha limitat la participació a 500 corredors i s'ha hagut de fer un nou format. Així la recollida de dorsals es farà a l'exterior de la plaça de les Fontetes de la Massana en un horari de les deu del matí a les nou de la nit. S'ha suprimit la sortida conjunta de tots els corredors i se'n faran quatre, totes a dos quarts de nou del matí, des d'Ordino, Canillo, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.

La sortida d'Ordino, que correspon al recorregut 1, es farà cada minut i la resta, que correspon als recorreguts 2, 3 i 4, cada 30 segons. Els ciclistes hauran de portar mascareta a la sortida i a l'arribada. Els avituallaments també canviaran ja que cada ciclista demanarà els productes que vol i se'ls endurà en una bossa. A l'arribada se'ls donarà un tiquet per dinar al restaurant de la Coma.

Es recomana als espectadors que no pugin a la Coma d'Arcalís. Gerard Riart, de l'Agrupació Ciclista Andorrana, ha reconegut que "és un any especialment difícil i hem de demostrar que podem fer la prova amb un format diferent". L'objectiu és que no hi hagi cap rebrot ni cap contagi.. Riart reconeix que el nou format no ha agradat a molta gent "però ara mateix estem en 430 inscrits i el recorregut llarg està tancat".

El 80% dels participants és de fora del país, especialment de Catalunya i de França. Es repartiran medablles d'or, plata i  bronze als tots els participants que acabin la cursa que serà contra el crono.

-Seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending