La victòria d'Irlanda sobre Malta deixa Andorra segona a l’Europeu de bàsquet per a petits estats

La selecció tenia opcions de ser primera però els irlandesos no han fallat i s'han emportat la primera plaça amb una palissa (97-66)

Lorcan Murphy (Irlanda) inicia un contraatac en el partit d'aquest diumenge contra Malta. FIBA

La carambola no ha estat possible. Calia que Irlanda perdés per més de 12 punts amb Malta, l'actual campiona, però els amfitrions no han fallat i han guanyat per 97-66 . El segon lloc d'Andorra que es va assegurar aquest dissabte amb una espectacular victòria contra els maltesos és una gran classificació i el combinat torna a casa amb la medalla de plata.

Irlanda, després d'un principi de partit molt equilibrat, ha anat imposant el seu domini. Al primer quart ja guanyava per 23-17 i amb el marcador favorable ha estat bufar i fer ampolles. Carroll i Blount estaven molt entonats de cara a cistella i el domini dels irlandesos era total en els rebots. A la selecció de Malta només Tevin Falzon aguantava el ritme mentre que dos dels jugadors més destacats de l'equip en el partit contra Andorra (Bugeja i Cassar) estaven a la banqueta sense jugar. En el tercer quart el marcador era de 70-49 quan encara faltaven dos minuts per al final.

El darrer quart ha estat un passeig per a Irlanda. Amb 20 punts de diferència, el seleccionador Mar Keenan ha pogut donar entrada a tota la banqueta mentre el marcador s'anava ampliant amb un 90-63 a tres minuts del final.