Amb la tovallola encara ben aferrada

L’FC Andorra fa els deures i supera el Vila-real B en un partit amb una bona primera meitat i patiment en la segona i manté vives les opcions de ‘play-off’ tot i que segueix depenent d’una entrebancada del Nàstic en la darrera jornada

Els jugadors celebren el primer gol del partit.
Els jugadors celebren el primer gol del partit. FC Andorra

L’FC Andorra no es rendeix i encara aspira al somni de jugar la promoció d’ascens. Els tricolors han fet els deures i han guanyat, no sense patiment, el partit contra el Vila-real B. Després d’un primer temps de clar domini i una avantage de 2-0 amb gols de Carlos Martínez i Casadesús, la reacció grogueta ha posat en dubte la victòria fins que, de nou, el ‘pichihi’ ha sentenciat amb el 3-1. El Nàstic, però, no ha fallat i això fa que en la darrera jornada depengui de si mateix.

L’Andorra ha deixat clar des del primer moment que necessitava els punts. I ha volgut portar el domini de forma clara, amb control de la pilota i aproximacions a l’àrea. El primer avís l’ha donat Riverola, quan al minut 10 ha intenta sorprendre el porter groguet amb un córner que a punt ha estat de convertir-se en gol olímpic. Marc Vidal ha reaccionat a temps i ho ha evitat. Era, però, el preludi de l’1-0.

Aquest arribaria cinc minuts després. L’Andorra ha continuat pressionant i ha forçat un altre llançament de cantonada. Bover l’ha executat, Carlos Martínez ha pentinat la pilota al primer pal i al segon Casadesús l’ha enviat al fons de la xarxa.

Tot i l’avantatge, els tricolors han apostat de forma decidida per continuar controlant el duel. No volien sorpresa i han aconseguit mantenir el domini, amb escasses aproximacions de perill per part del filial. La més clara, potser, el xut desviat d’Arana al minut 33’. La rèplica l’ha donat cinc minuts després Bover, amb un gran llançament des de la frontal que ha estat repel·lit pel travesser.

Quan estava a punt d’arribar-se al descans, la insistència tricolor ha trobat, de nou, premi. Una centrada des de la banda dreta l’ha buscat Carlos amb la sort que el seu remat ha tocat en la mà de De la Fuente. Penal clar que Sesma Espinosa no ha dubtat a assenyalar. Carlos ha agafat la responsabilitat i ha marcat el 2-0 amb un xut per la dreta del porter. Catorzena diana de la temporada pel mataroní i el duel molt ben encarrilat abans del pas pels vestuaris.

Encarrilat, sí; però no pas sentenciat. I menys davant un rival amb qualitat com el Vila-real B. Miguel Álvarez, el seu tècnic, ha volgut revolucionar l’equip amb fins a quatre canvis al descans i el conjunt groguet ha sortit amb un altre aire al descans. Molt més valent, molt més encertat i, sobretot, molt més perillós. De fet, l’Andorra ha patit.

Carlos Martínez Vila-real B
Carlos Martínez, amb dos gols i una assistència, ha tornat a ser decisiu.

I és que els tricolors han perdut la pilota i se n’ha apropiat el filial groguet. I amb ella, el mini submarí és molt perillós. La millora en atac dels visitants ha provocat molts problemes als d’Eder Sarabia. Ja al 58’, una pilota robada a la medul·lar ha permès Millán plantar-se sol davant Ratti. El porter argentí ha salvat el 2-1 amb una gran intervenció que, però, no seria la darrera de la tarda.

Cinc minuts després, el Vila-real B ha posat l’ai al cor als seguidors tricolors. Millán ha fet una gran acció individual arribant fins a la línia de fons. La seva passada enrere l’ha rematat Hassan al fons de la xarxa. Quedava mitja hora i el partit estava, de nou, obert.

I el problema és que ho estava amb una dinàmica gens propícia per l’Andorra. El filial creia en l’empat i ho ha buscat davant un rival que sense pilota no es trobava còmode i patia. Ni tan sols el canvi de sistema, amb l’entrada de Gaffoor i l’aposta per una defensa de tres centrals ha canviat la dinàmica. Al contrari, Ratti ha hagut d’aparèixer dos cops més per evitar, novament, l’empat, davant els intents de Millán.

FC Andorra - Vila-real B
Un instant del partit.

O es tancava el partit o es patiria fins al final. Sense pilota, calia trobar una contra. I això s’ha aconseguit en el 84’, quan una passada llarga ha deixat Carlos Martínez sol davant Marc Vidal i el mataroní no ha perdonat, definint per sota de les cames del porter groguet. El 3-1 i el quinzè del compte particular de la temporada. I, sobretot, la fi del patiment

Tot queda, doncs, per decidir en la darrera jornada. L’Andorra no dependrà de si mateix. Per quedar tercer del grup, haurà de guanyar al Collao davant un Alcoià ja sense opcions i esperar que el Nàstic perdi a Can Misses davant l’Ibiza-Eivissa.  És l’única opció, ja que el millor quart dels cinc grups ja està adjudicat: serà el Calahorra.

Camp: Prada de Moles. 500 espectadors.
FC ANDORRA (3): Ratti, Loureiro, Vilanova, Pastor, Martí Vila, Riverola (Serrano, 85’), Marchán (Pedraza, 85’), Bover, Pau (Gaffoor, 63’), Casadesús (Enri, 76’) i Carlos Martínez.
VILA-REAL B (1): Marc Vidal, Edu Adell (Tasende, 46’), De la Fuente, Andi Ratiu, Ros (Narro, 46’), Lozano, Ahn (Carlos Adriano, 46’), Vadim, Agüero (Pacheco, 46’), Arana (Hassan 46’) i Millán.
Àrbitre: Sesma Espinosa (La Rioja). T.G.: Marchán / De la Fuente i Vadim.
Gols: 1-0, Casadesús (15’). 2-0, Carlos Martínez, pen. (45’). 2-1, Hassan (62’). 3-1, Carlos Martínez (84’).