Tot enllestit per a unes finals de Copa d’Europa d’esquí amb Verdú com a protagonista

S'ha destacat que s’hi ha destinat recursos equivalents a una competició del món, cosa poc habitual i que servirà per demostrar la capacitat organitzativa d’Andorra

Presentació de les finals de Copa d'Europa d'esquí.
Presentació de les finals de Copa d'Europa d'esquí. Pilar Candel

Les finals de Copa d’Europa d’esquí s’han organitzat de cara a ser un trampolí per a la Candidatura del 2027. Per aquest motiu, s’hi ha destinat recursos equivalents a una competició de nivell mundial. L’objectiu final continua sent el mateix des de l’inici, demostrar la capacitat organitzativa d’Andorra de cara a la Federació Internacional (FIS). Aquest any, a més, és especial per a l’esquí andorrà, que compta amb Joan Verdú com a campió de gegant i del qual s’espera una excel·lent actuació a casa.

L’expectativa respecte a la competició que s’acollirà la setmana vinent al país és doble. D’una banda, servirà d’aparador de cara a la FIS que, segons ha indicat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, “mirarà de molt a prop per veure si es fan bé les proves”. A més, es compta amb una gran participació d’esquiadors andorrans, amb Verdú com a cap de cartell. El president de la FAE, Josep Pintat, ha assegurat que “tots faran un bon paper, els més grans sobretot”, però, això sí, “el Joan serà qui porti l’alegria més gran”. Malgrat tot, Pintat ha volgut remarcar que “la pressió de competir a casa i amb tota la gent que hi haurà pot ser una mica traïdor, però esperem que es pugui gestionar bé”.

“Fa tres anys que Grandvalira no rep cap esdeveniment”, ha remarcat Camp, “aquestes finals representen tornar a una normalitat que mai haguéssim d’haver perdut”. Malgrat això, Andorra ja ha tingut èxit en l’organització de cites d’aquesta envergadura, “i l’objectiu és repetir aquest èxit, perquè el més difícil és mantenir-se”, ha apuntat el director general de Grandvalira, David Hidalgo. En aquest sentit, ha volgut afegir que “reforçar la imatge i el posicionament del país és cabdal, i el més important és que se senti propi, de tota Andorra”. Per aquest motiu s’hi ha destinat recursos “similars a unes finals de Copa del Món”, ha assegurat Camp.

“La pressió de competir a casa i amb tota la gent que hi haurà pot ser una mica traïdor, però esperem que es pugui gestionar bé”

Pel que fa a l’organització, Hidalgo ha destacat que “l’experiència es nota i a les reunions tothom ha arribat amb la feina feta”. Així, tota la seu es concentrarà en tres quilòmetres aproximadament. La gran novetat, ja anunciada fa uns mesos, serà l’Ski Room, que se situarà a la planta -4 de l’aparcament Avet. “Hem volgut que tots els equips tinguin les mateixes condicions, i hem preparat el lloc amb totes les comoditats”. A banda, el director general ha remarcat dos esdeveniments que fa dues setmanes era impossible portar-los a terme a causa de la Covid-19, “i ara ens han donat permís”. El primer d’ells serà el sorteig de dorsals, que es portarà a terme al nou l’Abarset, i el segon serà l’espai VIP.

Així mateix, hi ha un gran nombre de mitjans de comunicació a nivell internacional acreditats per acudir-hi. Hidalgo ha remarcat que “la Candidatura ha despertat curiositat”. Per tant, es tractarà d’aprofitar aquesta difusió per fer palès la capacitat d’Andorra de cara al 2027 i, com ha apuntat el ministre de Turisme, Jordi Torres, “que s’assoleixin els objectius i que les finals siguin un èxit”.

Es preveu que arribin al país per participar al llarg dels set dies a les quatres proves organitzades gairebé 300 participants de 34 països diferents. Concretament, 184 corredors i 152 corredores. A més, hi formaran part 340 persones d’staff i 200 voluntaris, “que són l’ànima de les proves”, ha remarcat Hidalgo. L’equip andorrà estarà conformat, a més de Verdú, per Axel Esteve, Alex Rius, Bartumeu Gabriel, Cande Moreno, Jordina Caminal, Jessica Niñez, Pere Cornella, Carla Mijares i Iria Medina.

Pel que fa a l’estat de les pistes, Hidalgo ha remarcat que “estan bé”. Això sí, que necessiten una atenció especial i permanent a causa de la meteorologia que s’està donant al país darrerament. “Actualitzem les previsions cada quatre hores”, ha explicat el director general. Els equips estan treballant contínuament perquè es puguin mantenir les bones condicions després de gairebé dos mesos sense neu.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending