Subvenció de prop d’un milió d’euros per a l’FC Andorra

Espot anuncia la construcció a partir de l’any vinent d’una “infraestructura esportiva multidisciplinar” a demanda de diferents federacions i clubs

Un instant del partit disputat per l'FC Andorra a Miranda de Ebro.
Un instant del partit disputat per l'FC Andorra a Miranda de Ebro. FC Andorra

Xavier Espot ha confirmat que l’FC Andorra gaudirà d’un ajut extraordinari de Govern per afrontar la seva estada al futbol professional. El cap de Govern ha explicat que l’import serà d’un milió d’euros. El mandatari ha garantit també suport financer al MoraBanc Andorra. A banda, ha anunciat la voluntat de tirar endavant, a petició de les federacions, la construcció d’una “nova infraestructura esportiva multidisciplinar”, a la qual es destinarà un altre milió.

Al llarg del seu discurs, d’aproximadament dues hores i quart, Espot també ha volgut defensar la tasca feta pel seu Govern en matèria esportiva. I ha destacat el “sentiment de comunitat” que ha permès tenir el MoraBanc Andorra a la màxima categoria del bàsquet. “Sempre ha comptat i seguirà comptant amb el nostre suport”, ha afirmat.

I és aquí on ha volgut remarcar que aquest suport es fa extensiu ara a l’Andorra, amb el seu ascens a Segona Divisió. “Rebrà el suport del Govern”, ha manifestat Espot. I ho farà en una doble direcció. Per un costat, amb la cessió de l’Estadi Nacional. Per l’altre, “amb una subvenció propera al milió d’euros”.

Bàsquet i futbol a banda, el cap de l’executiu ha volgut assegurar que altres esports també tindran el suport governamental. Amb el rugbi, ha apuntat, el seguiran “acompanyant” en “la nova tapa que inaugura enguany” i es faran “les gestions oportunes per evitar que els nostres equips pateixin greuges i iniquitats en aquestes competicions”.

Un altre anunci en aquest àmbit és conseqüència, ha assegurat, de les trobades mantingudes conjuntament amb la ministra Sílvia Riva amb federacions i clubs. “Ens ha permès copsar la necessitat de disposar d’una nova infraestructura esportiva multidisciplinar”, ha explicat. I, ara, “hem començat a treballar en la redacció del projecte executiu”. La idea és destinar-hi un milió d’euros l’any vinent.

Comentaris (8)

Trending