La selecció absoluta sense positius de Covid ni capità

Koldo deixa fora de la convocatòria per a Letònia un Ilde Lima castigat i hi inclou per primer cop Iker, Luis Blanco i Víctor Bernat

Iker Álvarez, observat per José Antonio Gomes, és una de les novetats de la convocatòria.
Iker Álvarez, observat per José Antonio Gomes, és una de les novetats de la convocatòria. FAF

La selecció andorrana de futbol marxa aquest dimarts cap a Letònia, on dijous ha de jugar el partit corresponent a la Nations League. El seleccionador, Koldo Álvarez, s’endú aquells jugadors que considera perquè les proves de detecció ràpida de coronavirus, tot i els temors que hi havia, no han permès detectar cap positiu. Qui no hi és és l’home rècord i ‘enfant’ terrible Ilde Lima. Els seus desencontres amb els responsables de la federació i les seves crítiques des de l’Associació de Futbolistes (AFA) li han valgut el càstig de quedar-se fora de la llista.

Álvarez sí cita per primer cop en una convocatòria de l’absoluta al seu fill, el porter Iker, de vàlua indiscutible més enllà del parentiu, el migcampista Luis Blanco i el golejador recentment nacionalitzat Víctor Bernat. En concret, l’expedició a Letònia, des del punt de vista dels futbolistes convocats, està configurada per José Antonio Gomes i Iker Álvarez de Eulate (porters); Emili Garcia, Max Llovera, Marc Garcia, Chus Rubio, Moi San Nicolás, Marc Rebés i Marc Vales (defenses); Luis Blanco, Ludovic Clemente, Sebas Gómez, Marc Ferré, Jordi Rubio, Marcio Vieira, Cristian Martínez, Marc Pujol i Sergio Moreno (migcampistes); i Luigi San Nicolás, Aaron Sánchez, Alex Martínez, Jordi Aláez i Víctor Bernat (davanters).

Aparentment, la no convocatòria de Lima obre un altre front o, almenys, aguditza el distanciament que hi ha des de fa temps entre el jugador i els responsables de la federació

Koldo i la FAF han oficialitzat la convocatòria aquest matí, després que durant la matinada s’hagin rebut els resultats de les proves TMA realitzades durant el dia d’ahir a tots els components del combinat que estaven concentrats en un hotel d’Escaldes. Les analítiques no només es van fer als jugadors, també als tècnics i a d’altres components (directius, per exemple) que formen part de l’expedició. No consta cap positiu i, en conseqüència, la selecció marxa cap a Letònia amb el que s’ha cregut escaient. A l’arribada al país letó, tot el grup s’haurà de sotmetre a nous controls mèdics en relació amb la Covid.

Aparentment, la no convocatòria de Lima obre un altre front o, almenys, aguditza el distanciament que hi ha des de fa temps entre el jugador i els responsables de la federació. Enmig d’una suposada tempesta per arranjament de partits en què l’experimentat futbolista apareixia com un dels suposats promotors de tot plegat, una tempesta que les darreres setmanes ha passat a ser un petit moviment d’aigua dins d’un vas, un dels jugadors de més nivell del futbol andorrà -i sí, ja superats els quaranta anys, és cert- es queda fora.

Diverses fonts han assegurat que al darrere de tot plegat hi ha decisions que van més enllà del terreny esportiu es digui el que es digui. La posició crítica de Lima amb moltes de les actuacions que fa la FAF -sense anar més lluny, alguns dels primers protocols en relació amb la contenció de la Covid- i la promoció en certa manera d’una associació de futbolistes que entre altres coses tregui, si escau, els draps bruts de l’ens federatiu hauria penalitzat el jugador, el rècord Guiness del qual, per ser el jugador en actiu que més cops ha vestit la samarreta de la seva selecció, tampoc no ha agradat gens. D’aquí que, almenys per ara, no pugui ampliar el rècord.

Etiquetes

Comentaris

Trending