El Sant Julià, de nou, immers en els impagaments

Fonts properes a la plantilla denuncien que hi ha jugadors que se’ls hi deuen diverses nòmines, mentre el club diu que només resta per pagar la de març i que hi ha un reconeixement de deute

Comentaris

El Sant Julià en un partit contra la UE Santa Coloma
El Sant Julià en un partit contra la UE Santa Coloma FAF/Xavi Miró

La situació econòmica de la Unió Esportiva Sant Julià no remunta i els impagaments es tornen a produir. Hi ha jugadors que només haurien rebut una petita quantitat de diners des que va començar la temporada o, per exemple, el tècnic Pablo Huerga portaria dos mesos sense percebre el seu salari. Cal recordar que els lauredians estan a només una incompareixença de ser exclosos, tot i que fonts properes a la plantilla exposen que diumenge contra el Penya Encarnada es presentaran.

El Sant Julià està vivint un autèntic viacrucis des de l’inici de la temporada. Els impagaments han estat una tònica, fet que ha comportat que acumuli sis demandes a la Batllia per incompliment de contracte. Cal recordar que inspectors de la CASS es van personar en el seu dia davant les possibles irregularitats comeses en el pagament de les cotitzacions. Això va acabar provocant que bona part de la plantilla inicial plegués i, fins i tot l’entrenador, Albert Gómez.

El president i l'administrador asseguren que estan pendents que un inversor entri en els propers dies i pugui entrat una injecció de diners

Fonts properes a la plantilla han explicat que “la situació és complicada i se’ns deuen bastants diners”. Precisament, dilluns jugadors i cos tècnic es van reunir amb el president, Manuel Leitao, i l’administratiu Pepe Mengual.  Les mateixes fonts expliquen que “el president fa el que pot, però ningú mira per nosaltres”. En aquest sentit, en la reunió se’ls explica que estan pendents de l’entrada d’un inversor de Madrid i ja estaria signat. De fet, hi hauria jugadors que només han cobrat dues mitges nòmines des de principi de curs o com l’entrenador Pablo Hurga, que li deurien dues mensualitats.

Hi ha algun jugador que hauria decidit abandonar la disciplina del club perquè s’havia de pagar el pis a la Seu d’Urgell i en altres casos s’està intentant mirar la situació de cadascú per ajudar-los d’alguna manera. Les fonts consultades exposen que la situació s’hauria d’haver aturat abans perquè al mercat d’hivern es fan fitxatges i exposen que “no es poden incorporar jugadors si no hi ha diners”. De moment, la intenció és seguir competint per evitar l’exclusió del club de la competició, ja que en el seu moment va acumular dues incompareixences i està a una de ser expulsat. “Nosaltres volem demostrar que podem estar a Primera Divisió. Ara bé si la situació és límit ens ho hauríem de replantejar”, exposen.

El Sant Julià acusa la FAF d'ajudar a l'Engordany amb el pagament dels diners que la UEFA dona als clubs pels internacionals, fet que la federació ho nega

El club havia de rebre el febrer una subvenció pel futbol base, però que, segons expliquen des de l’entitat laurediana la CASS la té bloquejada per tot el tema de les cotitzacions. En aquest sentit, neguen que hi hagi nòmines pendents més enllà del mes de març i que hi ha un reconeixement de deute signat. En aquest sentit, han mostrat el seu enuig perquè la Federació Andorrana de Futbol hagi pagat a l’Engordany ara els diners que la UEFA dona als clubs pels seus internacionals. Consideren que “estan adulterant la competició perquè aquests diners es paguen a finals de temporada”.En aquest sentit, posen de relleu que hi ha jugadors internacionals que enguany estan a l'Engoradany i l'any passat no hi eren.

Des de la FAF asseguren que no s’ha ajudat a ningú i recorden que aquesta quantitat de diners respon a la participació dels internacionals a la darrera edició de la Nations League i no als dos partits del Preeuropeu contra Romania i Kosovo, ja que aquests es pagaran quan finalitzi l’Eurocopa del 2024. Fonts federatives remarquen que la transferència es fa efectiva quan UEFA ingressa els diners.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending