Samper assegura que el projecte de l’Andorra “és molt motivant” i espera seguir-hi “varis anys”

El director general del club assegura que com a mínim falten tres o quatre reforços més, la majoria amb perfil atacant, “en funció de com es vagi bellugant el mercat”

Sergi Samper en la compareixença d'aquest migdia.
Sergi Samper en la compareixença d'aquest migdia. Toni Solanelles

El fins fa poc company d’Andrés Iniesta al Vissel Kobe i jugador sorgit del planter de l’FC Barcelona Sergi Samper assegura que “el projecte de l’FC Andorra és molt motivant, de gran nivell” i que té ganes de “créixer juntament amb l’Andorra i per varis anys”. Això i les ganes i “il·lusió” del futbolista per “tornar a Europa, a prop de casa”, han fet possible que aquest migcampista català hagi signat per l’equip d’Eder Sarabia.

Samper ha estat presentat oficialment aquest migdia a les instal·lacions de l’Estadi Nacional després de les fotografies ‘turístiques’ a Meritxell. El director general del club, Jaume Nogués ha afirmat que si el club tricolor ha aconseguit fer-se amb la propietat del jugador -també de Las Palmas o el Granada- és, en part, per “haver estat agosarats” i fer una d’aquelles trucades amb el risc que “et poden engegar”. En fi, que sabedors que Samper estava sense equip, el club va contactar amb el seu agent per si volia venir a Andorra a entrenar per mantenir-se i així “agafar el fil que es pogués apropar cap aquí”.

Nogués ha afirmat que “no vèiem viable” la contractació del jugador, però una vegada va acceptar entrenar se li ha mostrat que “som un club seriós, que treballem bé” i s’han fet tots els esforços perquè es trobés còmode i bé al club i al país. D’aquesta manera, l’FC Andorra està “més que satisfets de com hem pogut reemplaçar Marc Aguado”, ha ressaltat el mànager general de l’entitat tricolor, que ha reconegut que hi ha un seguit de clàusules contractuals que permetrien al jugador sortir en cas que tingui una oferta de superior categoria.

Sergi Samper

Relacionat

Sergi Samper, reforç de luxe per a l’FC Andorra

D’entrada, però, Samper s’ha mostrat satisfet d’haver aterrat a Andorra i ha assegurat que “porto molt temps seguint la seva proposta” futbolística i “m’encaixava molt; realment penso que ens farem millors”. El futbolista, que s’ha definit com “un migcentre que intenta donar continuïtat al joc i filtrar bones passades”, ha reconegut que encara li cal conèixer millor els companys, però ha garantit que la seva “disposició és total” i que té ganes que comenci el campionat.

Samper augura una adaptació “bastant ràpida” després de quatre anys i mig al Japó perquè “he jugat en aquesta categoria i l’he seguit”. El futbolista també ha tingut paraules d’elogi tant per a Marc Aguado, a qui remplaça, i per a Jandro, que serà el seu company de posició encara que ha deixat clar que tenen estils diferents. Com Samper, Orellana també ha sortit de la Masia però són de generacions diferents. Sergi Samper s’acosta més a Gerard Piqué, amb qui ha reconegut haver parlat abans de començar la seva aventura a Andorra.

REFORÇOS

Aprofitant la presència de Nogués, al director general de l’FC Andorra se li ha fet passar revista sobre l’estat actual de la plantilla. El que més es pot acostar a la realitat és que hi ha pendents tres o quatre reforços més -al marge de l'extrem del Real Madrid Castilla Álvaro Martín, de qui el directiu del club ha admès que està tot embastat- “en funció de com es va bellugant el mercat”. Certament, la immensa majoria dels fitxatges que queden per fer tindran perfil atacant, i com que són els que més diners costen i amb els que cal filar més prim, cal tenir més paciència. Però Nogués també guaita defenses per cobrir el lloc de Mika Mármol.

El director general de l’FC Andorra ha demanat “respecte cap al nostre club” en relació amb l’eventual sortida del central provinent de l’FC Barcelona i ha afirmat que “seguim remetent-nos a la clàusula de rescissió del jugador que és nostre a tots els efectes i continuï molts anys amb nosaltres”. De manera sorprenent, Nogués ha afirmat que “ningú no s’ha posat en contacte amb nosaltres”, tot i l’evident interès, per exemple, de Las Palmas.

Jaume Nogués ha afirmat que si Mármol no ha anat convocat els darrers partits és per una lesió lleu i se’l va preservar, igual com en el cas de Diego Alende, que malgrat que el directiu del club ho ha negat, podria sortir de l’equip si arriba alguna proposta interessant. En la mateixa situació es podria trobar Raúl Lizoain, encara que Nogués s’ha mostrat convençut que s’iniciarà la competició amb els tres porters actualment en plantilla. I amb Diego González i Manu Nieto amb tots els efectes formant part de la plantilla després de la cessió de la temporada passada.

Finalment, el club ha comunicat que han arribat a un acord per a la rescisió del contracte del davanter Rubén Enri, que aquesta darrera temporada havia jugat cedit al Cornellà. El nou destí és el Rayo Majadahonda de Prinmera RFEF.

Etiquetes

Comentaris

Trending