Salut veu lluny el retorn del públic a les competicions esportives

L’ACB ha demanat permetre uns 500 espectadors als partits però Benazet alerta que els contagis encara són elevats i avisa que encara trigaran temps a autoritzar el retorn dels aficionats a les graderies

El pavelló seguirà sense tenir públic als partits.
El pavelló seguirà sense tenir públic als partits. G. P.

El retorn del públic a les instal·lacions esportives, siguin partits de futbol de la lliga nacional o de l’FC Andorra siguin els duels del MoraBanc Andorra a la Bombonera, per ara, haurà d’esperar. La situació sanitària millora lentament, però les dades, per ara, recomanen prudència. Per tant, el Govern no es planteja per ara autoritzar la presència d’espectadors en els partits. Al Principat, de moment, la demanda feta per l’ACB, no té opcions de prosperar.

Des de la patronal de clubs de bàsquet, s’ha fet arribar una proposta al govern espanyol demanant que s’autoritzi a una quantitat limitada d’aficionats als pavellons. Seria un aforament petit, unes 500 persones. Defensen que els clubs sempre han demostrat que posen per davant de qualsevol cosa la seguretat sanitària, com evidencia, indiquen, la bombolla a València en la qual es va disputar la fase final de la passada temporada o els rigorosos protocols aplicats. Per ara, no hi ha resposta de l’executiu de Madrid. El d’Andorra ja s’ha pronunciat i ha deixat clar que, almenys a la Bombonera, difícilment hi haurà públic en un espai curt de temps.

“Estem millorant progressivament les dades”, ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benzaet que, però, ha advertit que “encara tenim una casuística elevada, d’uns 50 malalts al dia”. Aquesta xifra, ha remarcat, “són molts”.

Per això, des del Govern es considera que “és un moment que no ens permet prendre més mesures de relaxació”. Per a Benazet, “com menys relacions socials establint entre persones, millor”. I, per tant, ara no és el moment de tenir públic al pavelló o a altres instal·lacions esportives. Per ara, continuarà sent necessari seguir els partits per televisió.

Comentaris

Trending