El resident Sam Sunderland recupera el lideratge de motos al Dakar

Barreda, amb un problema de navegació i una caiguda, conserva el cinquè lloc a la general amb Van Beveren, tercer

El resident Sam Sunderland durant l'etapa d'aquest dilluns.
El resident Sam Sunderland durant l'etapa d'aquest dilluns. JULIEN DELFOSSE/DPPI

El resident Sam Sunderland (Gas Gas) s'ha col·locat líder a la categoria de motos del Ral·li Dakar 2022 després de guanyar la vuitena etapa de 395 quilòmetres entre Al-Dawadimi i Wadi ad-Dawasir per davant del xilè Pablo Quintanilla (Honda) i l'austríac Mattias Walkner (KTM), tercer, mentre que el també resident Joan Barreda (Honda) escala fins a la cinquena plaça de la classificació general.

Sam Sunderland, campió de l'edició 2017, ha desbancat del primer lloc al seu cunyat i resident al Principat, Adrien Van Beveren. Tot i sortir des de la 27ena posició, Sunderland ha anat marcat els millors cronos en tots els passos intermedis mentre que Barreda ha tingut un problema de navegació i ha arribat a 11.43 del guanyador. Van Beveren ha anat perdent temps des de l’inici i ha arribat novè a 10.21. El francès ha baixat de la primera a la tercera posició i està a 4.43 de Sunderland.

En cotxes, el suec Mattias Ekstrom ha aconseguit la seva primera victòria de manera brillant i venint des del darrera, i ha superat per 49 segons al seu company d’equip el francès Stéphane Peterhansel. En la quarta posició ha arribat el tercer pilot oficial de l’equip, Carlos Sainz. Només el francès Sebastien Loeb (BRX) s’ha interposat en un històric triplet, ja que ha entrat tercer a 3.08 del guanyar i només tres segons per davant del pilot madrileny. L’equip que formen el qatarià Nasser Al-Attiyah i el resident Matthieu Baumel es manté al capdavant de la general. En l'etapa d'aquest dilluns s’han dedicat a gestionar la seva avantatge cedint una mica més de temps a Sebastien Loeb.

Finalment, en prototips, la parella catalano-andorrana formada per Mercè Martí i Margot Llobera ocupen el 20è lloc a la general de prototips. Aquest dimarts es disputa la novena etapa.