Remuntada èpica del MoraBanc Andorra que creu fins al final i derrota l’Obradoiro

Els tricolors han remuntat 21 de diferència en el darrer quart i han sumat la segona victòria del curs (92-89) amb Starks, Goudelock, Maric i Somogyi com a protagonistes

Starks anotant un triple.
Starks anotant un triple. ACBPhoto/Dani Catalán

Veure per creure. Així podríem resumir l’espectacle que s’ha viscut aquesta tarda al Poliesportiu d’Andorra la Vella. El MoraBanc Andorra ha estat capaç de remuntar 21 punts en contra en el darrer quart a l’Obradoiro per acabar enduent-se el partit (91-89). Es tracta de la segona victòria de la temporada amb Starks, Goudelock, Somogyi i Maric com a màxims anotadors.

Els tricolors han començat anotant amb una cistella de Starks (17 punts). A diferència de la setmana passada al Palau Blaugrana, els triples no entraven amb tanta facilitat, mentre que l’Obradoiro de la mà de Tinkle i Pustovyi trobaven cistella amb facilitat. De fet, el pivot ucraïnès ha anotat set punts en poc temps. Els homes de Natxo Lezkano no es trobaven fins en atac i els hi costava desxifrar la defensa gallega, fruit d’això són les tres pèrdues. Amb 9-17, el tècnic dels andorrans ha hagut de demanar temps mort per arreglar moltes coses. Els locals no estaven fins i el rival dominava fins a arribar a la màxima del primer quart 13-23, amb Rafa Luz fent una falta a manca de dos segons que regalava dos tirs lliures a Álvaro Muñoz.

Un atac de l'Obradoiro.

El segon quart no començava massa bé per als locals  amb un parcial de 0-4 que han arribat a posar la màxima diferència a l’electrònic amb 14 punts per sobre (13-27). A partir d’aquest moment, el MoraBanc Andorra ha començat a estar encertat des de la línia de 6,75 i de tres en tres ha anat eixugant la diferència amb un parcial de 12-4 es posava 25-31. Okoye tenia el canell calent, mentre els de Moncho Fernández no estaven tan encertats com ho havien estat en el primer període. Els andorrans han continuat treballant com les formigues i s’han arribat a posar a un punt, però Howard feia la darrera cistella del quart i al descans el marcador era de 35-38.

A la represa, el MoraBanc Andorra ha tingut uns bons primers mints en el que ha aconseguit posar-se per davant en el marcador (41-40) gràcies a una safata d’Okoye. Això ha estat un miratge perquè els de Santiago de Compostel·la han reaccionat d’una manera letal. Tinkle feia honor al seu nom i anotava de tres en la següent jugada. Els andorrans intentaven que el rival que no marxés, però no els ha pogut contenir. Estaven bloquejats en atac. Un parcial de 8-22 amb Scrubb encertadíssim des del triple liderava un gran tercer quart arribant a tenir 20 punts de diferència. Al final del tercer quart, 52-69.

Felipe Dos Anjos fent una cistella contra l'Obradoiro.

LA REMUNTADA

Els darrers deu minuts depararien moltes sorpreses. El MoraBanc Andorra ha començat amb un parcial de 5-0, però l’Obradoiro ha posat la directa fins a arribar a tenir una diferència màxima de 21 punts, sí com llegeixen, 21 punts. No és fàcil remuntar una diferència tan gran, però si en algun lloc això pot passar és a la Bombonera. Natxo Lezkano demanava temps mort i esperonava els seus homes perquè no baixessin els braços. Dit i fet. A poc a poc han anat retallant les diferències de la mà de Goudelock (16 punts), que s’ha posat l’equip a l’esquena en els moments més complicats, aixó com Maric (16 punts). Precisament, era l’encarregat de posar l’empat a 86 amb un parcial de 27-6 i Nacho Llopvet posava el seu equip per davant.

Moncho Fernández a la banqueta gallega s’ho mirava incrèdul. Dos tirs lliures de Somogyi (MVP: 10 punts, 4 rebots i 20 de valoració) posaven el 90-86. S’entrava en el darrer minut i Goudelock feia una falta a Howard que valien tres tirs lliures. En la següent jugada, dos tirs lliures, que el nord-americà tricolor no ha errat. Quedava una possessió, però l’Obradoiro no ha encertat el triple i la victòria s’ha quedat a casa. Sonava el ‘Swett Caroline’ i això vol dir que tocava celebració i de les grosses per continuar creient en l’equip. El pròxim partit serà dissabte vinent a la pista del Joventut de Badalona (18 hores).