Poder encabir dues mil persones a la ‘Bombonera’, el repte del MoraBanc per a la temporada

El club i el comú presenten el Trofeu Escaldes-Engordany que l’equip que entrena Ibon Navarro disputarà aquest dissabte a la tarda contra el Joventut al pavelló del Prat Gran amb 150 persones a les grades

Marc Latorre, Quim Dolsa i Gorka Aixàs durant la presentació del trofeu.
Marc Latorre, Quim Dolsa i Gorka Aixàs durant la presentació del trofeu. Toni Solanelles

Aconseguir que les autoritats sanitàries permetin l’accés de dues mil persones al poliesportiu del Govern en els partits de Lliga Endesa i les mateixes o més durant els enfrontaments d’Eurocup. Aquest és el repte que té fixat el MoraBanc Andorra però que hores d’ara està en l’aire i pendent de l’evolució de la pandèmia. En tot cas, aquest dissabte l’equip que entrena Ibon Navarro jugarà davant de 150 persones al pavelló del Prat Gran, a Escaldes-Engordany, en la quarta edició del trofeu que porta el nom de la parròquia.

El cònsol menor escaldenc, Joaquim Dolsa, i el president del MoraBanc BC Andorra, Gorka Aixàs, han presentat el primer enfrontament de pretemporada en el marc de la renovació del conveni que lliga les dues institucions, i que comporta al comú d’Escaldes ser el patrocinador de l’equip de capacitats especials de l’entitat esportiva a banda d’acollir el trofeu que enguany tindrà com a rival de l’equip andorrà el Joventut de Badalona. El matx es disputarà a les 7 de la tarda de dissabte i des d’aquest migdia hi ha 120 entrades disponibles a través de la plataforma virtual del banc que patrocina el club.

El cònsol escaldenc, aficionat a l’esport de la cistella, ha gosat advertir que la plantilla que ha dissenyat el club “il·lusiona molt; hi ha cromos molt bonics i gaudirem molt si les lesions ens respecten més que la temporada passada”

Dolsa i Aixàs han recordat en la signatura del conveni que el bàsquet va néixer a la parròquia d’Escaldes i el cònsol escaldenc, aficionat a l’esport de la cistella, ha gosat advertir que la plantilla que ha dissenyat el club “il·lusiona molt; hi ha cromos molt bonics i gaudirem molt si les lesions ens respecten més que la temporada passada”. Aixàs ha recollit les floretes assegurant, en to bromista, que Dolsa estava posant pressió. El president del club ha recordat que la recaptació del partit de dissabte té una finalitat benèfica, atès que tot el que s’ingressi anirà per a l’Associació de Discapacitat Visuals i Auditius d’Andorra. Per aquest motiu, el president de l’entitat, Marc Latorre, també ha estat present a la presentació del trofeu, que disposa a 15 euros el preu de les entrades.

El Prat Gran s’obrirà a les 6 de la tarda i es demana que com més aviat s’acudeixi al pavelló millor, atès que una de les exigències de Salut és registrar totes les persones que entrin al recinte per si mai hi hagués algun brot de coronavirus poder-ne fer el corresponent seguiment. L’aforament s’ha limitat aproximadament al 25%. La capacitat total del Prat Gran és de 690 cadires de les quals es permet usar-ne 152. Una trentena seran ocupades per representants institucionals. Una fila de cada dues queda lliure i entre cada persona o unitat de convivència s’han de deixar dos seients lliures.

Contra el Joventut, tant Dolsa com Aixàs esperen que es vegi un bon partit, malgrat que sigui el primer de la pretemporada andorrana. El dia 26, dijous de la setmana que ve, serà el Prat Gran d’Encamp l’escenari d’un segon partit de preparació, en aquest cas contra el Barcelona i en el marc de l’estada que el conjunt blaugrana farà a la localitat encampadana. El nombre de persones que podran veure aquest segon matx serà més o menys el mateix. I és que tot just s’està avaluant amb Salut quantes persones podran acudir als partits de la Lliga Endesa.

Tot està en l’aire perquè, com ha resultat ser la pandèmia, la situació és molt evolutiva. El Consejo Superior de Deportes (CSD) ha fixat un barem orientatiu del 30% de l’aforament dels recintes esportius tancats. Aquest percentatge, però, és periòdicament revisable. El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ha admès que es continua conversant amb Salut per tancar uns protocols i uns aforaments. La voluntat del club seria que s’autoritzi encabir a la ‘Bombonera’ unes dues mil persones que són, fa o no fa, la xifra d’abonats que té el club i que facilitaria no haver de triar entre els seguidors més fidels.

Hores d’ara, però, tot és molt embrionari. I no es preveu que sigui fins al mes que ve quan es comenci a aclarir la situació. A nivell de competició europea, l’Eurocup no estableix cap limitació. Ni per baix ni per dalt. I deixa en mans de cada club en funció de les autoritats sanitàries de les quals depengui que fixi el públic que pugui tenir als pavellons a cada partit. La xifra de 2.000 també seria ben vista però, per ara, Aixàs s’ha mostrat prudent i s’ha estimat més no llançar campanes al vent. Les previsions pressupostàries en aquest sentit també són conservadores.

Comentaris

Trending