Un pèssim segon quart condemna al MoraBanc contra el Virtus a l'Eurocup

Els italians s'imposen per 66-82 amb 21 punts de Teodosic en un partit que havien començat dominant els tricolors

Teodosic, autor de 21 punts, inicia un atac marcat per Hannah.
Teodosic, autor de 21 punts, inicia un atac marcat per Hannah. ALBERT MARTÍN/MORABANC

Després de dues victòries consecutives a fora, una a l'Eurocup i l'altre a la Lliga-ACB Endesa, el MoraBanc ha caigut contra el Virtus Segafredo de Bolonya per 66-82 . El partit corresponia a la tercera jornada de l'Eurocup. Ara l'equip andorrà té un balanç d'una victòria i dues derrotes quan queden tres partits per acabar la fase de grups. El Virtus ha guanyat els seus tres partits.

L'inici del MoraBanc ha estat molt prometedor amb tres triples consecutius (Sergi García, Senglin i Jelinek) i un 13-4 al marcador en uns minuts amb un equip italià amb poc encert. Els tricolors dominaven en totes les facetes del joc, en els tirs i els rebots mentre que el Virtus presentava uns percentatges molt baixos amb un 1 de 6 llençaments de tres. La decoració ha canviat totalment al segon quart. Els italians, més agressius en defensa i amb un joc molt ràpid s'han anat acostant en el marcador. Un parcial de 0-11 els ha permès tancar el període amb un contundent 30-45, i encara sort que només havien anotat 3 dels 9 tirs lliures. Els andorrans havien fet només 10 punts amb múltiples errades en els tirs i pèrdues de pilota.

Després de les consignes al vestidor s'esperava una reacció del MoraBanc però ha estat el Virtus qui ha sortit amb força (0-7) i un preocupant 33-52 al marcador. Gamble, Alibegovic i Teodosic amb 33 punts entre els tres eren imparables. L'encert del MoraBanc en el primer quart no tenia continuïtat, sobretot en els triples amb un molt fluix 4 de 25 (16%). Una cistella de Nacho Llovet i un triple de Jelinek han donat esperançes de remuntada però els italians no afluixaven i amb un parcial de 0-6 es posaven a 20 punts de diferència. Teodosic no fallava i completava un 5 de 5 en tirs de dos i un 2 de 4 en triples. El tercer quart es tancava amb un 52-67, la mateixa diferència al final del segon i 15 punts per sota el MoraBanc.

Un triple del Virtus al començament del darrer quart demostrava que no estaven disposats a deixar-se sorprendre. El Morabanc signava la seva rendició i l'exNBA Teodosic continuava amb el seu festival. Anotava 21 punts sense cap errada en els tirs de 2 i donava sis assistències. Amb un 60-82 s'arribava als 'minuts escombraria' amb un marcador parcial pobre i un Virtus que es confirma com un dels favorits d'aquesta Eurocup. Tot i que si el MoraBanc no hagues badat en el segon quart potser el resultat seria ben diferent en un dia on els tricolors tampoc van estar encertarts en els triples. De 44 en van encistellar 10. Hannah no ha anotat cap punt i Gielo ha tingut un debut prometedor amb 12.

MORABANC ANDORRA (66):  Paulí (4), Babatunde (2), Llovet (4), Dime (4), Hannah (0), Gielo (12), Palsson (6), García (10), Jelinek (15) i Senglin (9). 14 de 22 tirs lliures; 11 de 24 llançaments de dos;  19 de 44 triples; 35 rebots (20+15);  21 faltes.

VIRTUS BOLONYA (82): Gamble (16), Weems (7), Hunter (6), Teodosic (21), Tessitori (2), Deri (0), Abass (2), Alibegovic (16), Markovic (2), Ricci (3), Adams (7) i Nikolic (0). 10 de 20  tirs lliures; 24 de 35 llançaments de dos; 8 de 20 triples; 36rebots (31 i 5); 21 faltes.

Àrbitres: Lamonica, Perandi, Rain.

Parcials: 20-16; 10-29; 22-22; 14-15.