“No torno per diners, sinó pel repte i per l’interès del MoraBanc a comptar amb mi”

Rafa Luz arriba novament a Andorra amb l’objectiu de l’ascens a l’ACB al cap i admetent que “potser em vaig equivocar” quan va deixar l’equip tricolor per fitxar per l’UCAM

Solana i Luz, amb la samarreta del MoraBanc, fotografiats pel responsable de comunicació del club.
Solana i Luz, amb la samarreta del MoraBanc, fotografiats pel responsable de comunicació del club. G. P.

El MoraBanc, de moment, cuina a poc a poc la plantilla que ha d’afrontar el repte del retorn a l’ACB. La primera incorporació ja oficial ha estat presentada aquest dimecres: Rafa Luz. El base no ha amagat que vestir novament la samarreta del club tricolor era un desig que tenia al cap de fa temps. A la vegada, ha negat que jugar a LEB Or sigui cap “pas enrere”. Al contrari, ha deixat clar que l’objectiu és tornar a l’ACB i que, un cop allà, “no lluitarem per no baixar”.

Luz ha estat acompanyat en l’acte de presentació per la seva parella, andorrana, i la seva filla. També, pel mànager general del club, Francesc Solana, que ha revelat que l’opció del retorn l’hispano-brasiler ja estava al cap de totes dues parts des de fa temps. “És un jugador que se sent identificat amb el club i amb el país. Ja hi havíem pensat, fins i tot abans de baixar. Li vam comentar i ha apostat per nosaltres per emprendre aquesta temporada d’il·lusió, amb el projecte de tornar a l’ACB”, ha destacat.

Per la seva banda, el base ha apuntat que arriba novament a Andorra en “un moment especial pel club” i per afrontar “un repte molt difícil”. Això sí, té clar que “fer-ho a casa i participar d’una temporada que pot ser històrica és il·lusionant”. Luz ha assegurat que, justament, “no vinc per diners, sinó pel repte i per l’interès del MoraBanc a comptar amb mi”.

Rafa Luz vestint la samarreta del MoraBanc.

Relacionat

El MoraBanc lliga Rafa Luz com a un dels directors del projecte LEB Or

El nou jugador tricolor ha explicat que el procés de negociació va ser senzill. “Ja havíem parlat durant la temporada i hi havia un interès comú a tornar. L’equip al final va baixar, vaig reunir-me amb el president i amb el Francesc. Jo ja tenia clar que era la millor opció que podria tenir. Els vaig demanar un marge de temps, me’l van donar però un cop passat ha estat fàcil tancar-ho tot”, ha relatat.

Jugar a la LEB OR, al seu entendre, no és res dolent. “No és cap pas enrere”, ha afirmat. Al contrari, és “important per mi i per al club” amb l’objectiu de “poder tornar a l’ACB”. I si s’aconsegueix, ha advertit, “no ho farem només per tornar a lluitar per no baixar”. En aquest sentit, cal recordar que Luz ha signat per tres temporades i que les dues darreres, justament, depenent d’assolir l’ascens.  

El jugador no ha tingut cap problema a reconèixer que, amb el pas del temps, sempre ha tingut la sensació que no va encertar a l’hora de decidir marxar del MoraBanc. “A Andorra vaig ser feliç. Després, vaig anar a un lloc [Murcia] on no em van sortir bé les coses i vaig viure dos anys complicat”, ha admès. Cert que a Bilbao va recuperar el somriure, però “sempre em va quedar l’espina que potser m’havia equivocat”. Per tant, arriba de nou al Principat “amb la il·lusió de poder tornar a viure el que havia viscut”.

Quino Colom, amb la pilota, durant un partit amb la selecció espanyola.

Relacionat

El MoraBanc vol que Quino Colom lideri l’intent de retorn a l’ACB

Durant la presentació, Solana no ha pogut escapar-se de preguntes sobre nous moviments al mercat. I ha donat de fredes i de calentes. Així, ha admès que l’escorta Tobias Borg, del Tenerife, està a la llista. “Hi ha interès, estem parlant amb ell i és una de les opcions”, ha explicat. En canvi, ha descartat la possibilitat d’incorporar Quino Colom. “Vam preguntar si li interessaria venir i de seguida va dir que no”, ha apuntat. També és complicada la continuïtat de Clevin Hannah, ja sense contracte, ja que el nord-americà està buscant equip per seguir a l’ACB.

Comentaris (2)

Trending