Naturlandia acollirà per primer cop el campionat del món de triatló d’hivern

La competició, amb 150 participants, es disputarà els pròxims dies 19 al 21 i el retorn econòmic se situa al voltant dels 232.500 euros

Comentaris

Gallardo, Majoral i Pérez durant la roda de premsa.
Gallardo, Majoral i Pérez durant la roda de premsa. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Naturlandia, serà l’escenari del 19 al 21 d'aquest mes del campionat del món de triatló d’hivern . Hi participaran més de 150 atletes que competiran en aquesta prova que consistirà en curses a peu, de BTT i d’esquí de fons en modalitats individuals i per equips. Serà la primera vegada que Andorra aculli una competició d'aquestes característiques. La presentació ha anat a càrrec del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i el director Regional Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez.

 

Majoral ha afirmat que la prova "permetrà situar Naturlandia en el món" i ha afegit que "una competició d'aquestes característiques es conjuga amb Sant Julià parròquia sostenible". Gallardo ha subratllat que “aquest nou esdeveniment internacional en el nostre calendari reforça Andorra com una de les millors opcions per celebrar esdeveniments de primer ordre mundial. Estem molt agraïts a la Unió Internacional de Triatló per haver escollit el nostre país per a aquests campionats mundials d’hivern però també a tota l’organització per l'esforç que està realitzant”.

 Ha recordat que  “tot i els inconvenients relacionats amb la pandèmia, Andorra està preparada per oferir els màxims nivells de seguretat sanitària per garantir un Campionat del Món segur mitjançant una intensa estratègia de proves i diversos protocols, com cribratges massius, avalats per les autoritats sanitàries. Hi ha altres països que no han  un miuspogut complir amb els seus compromisos d'organització de competicions”

L'impacte econòmic en base a estimacions fetes a partir de dades facilitades per l’empresa Ironman, preveu un retorn de 232.500 euros. Gallardo ha fet esment a la necessitat de "llençar un missatge positiu". Als 150 participants s'hi sumaran 225 acompanyants. La majoria són espanyols (74) seguits dels russos (30). Hi prendran part les principals figures mundials.

Comentaris (1)

Trending