El MoraBanc perd contra el Baxi i no podrà revalidar el títol a la Lliga Catalana

Els tricolors han caigut per 82-79 i han tingut opcions d'anar a la pròrroga però el darrer tir no ha entrat

Hannah entra a cistella entre dos jugadors del Baxi Manresa.
Hannah entra a cistella entre dos jugadors del Baxi Manresa. M.A. Chazo/ FCBQ

El MoraBanc Andorra no podrà revalidar el seu títol de la Lliga Catalana després de perdre a la semifinal contra el Baxi Manresa per 82-79. Els amfitrions jugaran la final contra l'FC Barcelona. El joc interior ha perjudicat als tricolors que aquest diumenge jugaran el partit pel tercer i quart lloc contra el Joventut de Badalona.

El MoraBanc ha tingut un bon inici amb 8 punts de Noua (2 triples) i un 4-10. Les pèrdues de pilota i el desencert en atac han propiciat un parcial de 14-2 pels manresans (18-12) tot i que havien fallat en els seus primers tirs de tres. Bako feia un estrip a la defensa al segon quart i els locals assolien la màxima diferència (28-20) amb un MoraBanc espès en atac i decidit a resoldre amb individualitats i al límit de la possessió.

La reacció tricolor, apretant més en defensa, feia que els vuit punts d'avantatge dels locals es convertissin en un (34-33) amb Noua com a màxim anotador del partit amb 12 punts. L'entretinguda primera part acabava amb un ajustat 39-35.

La represa ha estat marcada per l'encert andorrà en els triples que han impedit que el Baxi se n'anés en el marcador. Ibon Navarro havia aconseguit moure les peces per frenar el joc interior manresà tenint en compte les absències de Nacho Llovet i de Moussa Diagne. Algunes decisions arbitrals han encès al públic mentre el MoraBanc tot i que s'acostava en el marcador no aconseguia posar-se per davant.

Una tècnica a l'entrenador local Pedro Martínez ha propiciat un reacció dels seus homes que han agafat una diferència de 8 punts (65-57). Els tricolors havien aturat el joc anterior però estaven sent superats per la velocitat i els tiradors que posaven el seu equip amb un 6 de 19 de tirs de tres. L'inici del darrer quart ha estat presidit per les errades i els dos equips han estat dos minuts sense anotar. El joc s'havia accelerat i també els despropòsits que beneficiava al Baxi que anava per davant tot i que el MoraBanc es posaria a cinc punts. Una pèrdua de pilota andorrana facilitava un triple de Dani Pérez (74-64). El Manresa tenia la virtut que cada cop que es veia en dificultats sabia reaccionar.

El MoraBanc ho continuava intentant (74-68) a manca de tres minuts per al final. Hannah se n'anava a la banqueta per cinc personals i el temps corria en benefici del Manresa. El MoraBanc feia un últim esforç per aferrar-se al partit amb 80-75 i un minut i14 segons per jugar, els dos equips en bonus i possessió per l'equip andorrà. Crawford encistellava (80-77).  Dani Pérez, decisiu en aquest darrer quart feia el 82-77 i MoraBanc encistellava (82-79) i encara tindria opcions d'anar a la pròrroga però el darrer tir de tres no ha entrat.

BAXI MANRESA (82): Pérez 13, Thomasson 11, Berzins, Maye 4, Bako 12 -cinc inicial-, Moneke 9, Rafa Martínez 3, Valtonen 5, Sima 19, Maye 4, Jou 7, Francisco 5. 7 de 10 tirs lliures (70%), 27 de 40 tirs de dos (68%) i 7 de 27 tirs de tres (26%).

MORABANC ANDORRA (79): Hannah 6, Crawford 20, Paulí 7, Noua 22, Babatunde 5 -cinc inicial- Cody 5, Nakic 4, García, Jelinek 3, Conor 7. 15 de 19 tirs lliures (79%), 20 de 36 tirs de dos (56%) i 8 de 26 tirs de tres (31%).

Parcials: 18-14, 21-21, 26-22, 17-22.