Un MoraBanc de mínims força la pròrroga i resisteix fins el darrer minut contra el Girona

Goudelock, Ganal i el coratge tricolor fan oblidar les sis baixes en un partit emocionant i molt entretingut per accedir a les semifinals de la Lliga Catalana (84-89)

Sergi Martínez intenta aturar l'entrada a cistella d'Adam Somogyi al partit d'aquest dijous. DANI CATALÁN/ BCA

El Bàsquet Girona s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga Catalana i s'ha adjudicat el trofeu d'Andorra la Vella derrotant un MoraBanc de mínims, amb sis baixes que ha compensat amb el coratge i la bona aportació de Goudelock, Ganal i Okoye.

Des del salt inicial ja ha quedat clara l'estratègia gironina, que en no ser un equip alt, ho té clar: rebot i a córrer i moltes imprecisions per un costat i l'altre. El MoraBanc ha perdut moltes pilotes en atac i s'ha mostrat poc contundent en el rebot defensiu permetent fins i tot tres opcions d'atac pels catalans (4-10) i encara sort que estaven en un 0 de 4 de triples.

Lezkano aturava el partit amb un temps mort i movia la banqueta. En set minurs el seu equip només havia anotat quatre punts i el Girona aconseguia la màxima diferència (4-15). La majoria de pilotes perdudes en atac acabaven en un contraatac i cistella. Això ha permès Iroegbu fes sis punts gairebé consecutius.

Els tricolors s'han refet en el final del  primer quart d'un inici dolent

Els tricolors s'han refet en el final del quart amb cinc punts de Ganal i el primer triple (15-17) amb un parcial d'11-2 i un ritme de partit frenètic per ser un matx de pretemporada. El segon quart s'ha iniciat amb un triple llunyà de Juani Marcos. Somogyi replicava amb una entrada a cistella de gran qualitat tècnica aprofitant que la defensa gironina havia baixat en intensitat en aquests minuts. Sota els taulers es vivia un duel entre Maric i l'haitià Yves Pons. La millora en atac i en defensa tricolor feia que per primera vegada en el partit es posés per davant en el marcador (28-27) amb un 2+1 de Tyson Pérez que ha neutralitzat Brown amb una jugada semblant i es convertia en el màxim anotador del matx (8 punts).

Els gironins aconseguien un parcial de 0-5 i Ganal igualava Brown en punts gràcies a un triple (31-35). El Girona tornava a apretar en defensa i el MoraBanc exhauria la possessió en un atac. El partit arribava a la mitja part amb un 36-41, deu punts de Ganal -que anirà cedit al Benicarló-, un domini gironí en els triples i un partit més competit del que s'esperava per les sis baixes andorranes. Els homes de Lezkano han plantat clara malgrat el 9 de 19 en tirs de dos i el 2 de 10 en triples. L'Andorra treballava bé el dos contra un, cosa que li permetia acostar-.se al marcador

El Girona sortia amb un 0-4 de parcial a la represa

El Girona sortia amb un 0-4 de parcial a la represa. El ritme continuava sent molt intens i l'Andorra treballava bé el dos contra un, cosa que li permetia acostar-.se al marcador (48-50). Però cada cop  que això passava hi havia una reacció visitant ja fos pel seu encert o per les errades andorranes. Es fallava molt, fins i tot en tirs lliures. Estava sent el tercer, el quart més equilibrat però també el d'anotació més baixa (15-13) per un 51-54.i tot per decidir.

Els quatre primers punts eren gironins però Okoye replicava amb un triple després de tres intents fallats. Un parcial de 7-0 posava l'empat (58-58). Es continuaven fallant tirs lliures. A manca de set minuts per al final s'havien fallat en quatre ocasions els dos tirs lliures. L'estadística era lamentable per als dos equips (16 de 26 i 8 de 17 respectivament). Tot plegat era força sorprenent com el fet que Pons, un dels jugadors franquícia de Girona hagués anotat només un punt, i que Ganal estigués fent un autèntic partidàs quan se n'anirà a competir a la LEB Plata.

Tyson trencava la mala dinàmica dels tirs lliures encistellant els dos i empatant de nou el partit (62-62). El Girona, tot i disposar d'ocasions, no havia sabut tancar el partit i ara tot es jugava a cara i creu. Un triple de Goudelock donava la segona, i la màxima, avantatge al MoraBanc amb un triple (65-62). Els catalans estaven perduts a la pista i el seu entrenador havia de fer canvis. Goudelock, en una nova pilota perduda visitant feia un 2+1 i més sis (68-62) a manca de quatre minuts.

En un moment d'intercanvi de cistelles, Goudelock feia un recital

Era un moment d'intercanvi de cistelles i Goudelock estava fent un recital mentre que els rebots ofensius estaven donant vida al Girona. S'entrava al darrer minut amb 71-69 i Pons, pràcticament desaparegut, anotava els seus primers punts en joc per empatar a 71. Els gironins havien pogut neutralitzar una diferència de sis punts (3-9). Okoye anotava i recuperava una pilota a quaranta segons per al final (73-71). Somogyi anotava un tir lliure (74-71) i Brown encistellava el triple més difícil de tots el que havia tingut (74-74). Encara hi havia temps però l'atac tricolor ha estat molt mal gestionat. El partit se n'anava a la pròrroga.

Okoye anotava un triple encara més difícil que el de Brown, que anava decidit a resoldre el partit assumint tota la responsabilitat ofensiva gironina. Portava molts minuts sense anotar i s'havia despertar per portar el seu equip a la pròrroga i per posar-lo per davant en el marcador (77-80). S'entrava al darrer minuts amb empat a 84 i possessió per al Girona. Golomán anotava un triple i el MoraBanc perdia la pilota en atac per encaixar dos punts més (84-89) a falta de vint segons. L'atac tricolor quedava en un no res i el partit emocionant i molt entretingut moria aquí.

MORABANC ANDORRA (84): Somogyi 6, Tyson Pérez 11, Rubio 17, Okoye 10, Maric 1 -cinc inicial-, Goudelock 19, Andric, Llovet 3, Ganal 12 i Oriola 5. 26 de 40 tirs lliures; 20 de 41 tirs de dos; 6 de 25 triples. 47 rebots, 10 ofensius. 24 faltes personals.

BÀSQUET GIRONA (89): Brown 15, Iroegbu 14, Martínez 2, Pons 4, Sorolla 2 -cinc inicial-, Dordevic 7, Fjellerup 5, Vila 4, Marcos 12, Colom 4, Susinkas, 3 i Golomán 17. 17 de 27 tirs lliures; 27 de 54 tirs de dos; 6 de 31 triples. 57 rebots, 21 ofensius. 29 faltes personals.

Parcials: 15-21, 21-20, 15-13, 23-20, 10-15,

Àrbitres: Jordi Aliaga, Juan de Dios Oyón i Yasmina Alcaraz.