El MoraBanc malbarata una diferència de disset punts per acabar patint la primera derrota a casa

L'Almansa no s'ha donat mai per vençut i ha estat més encertat en el tram final del partit (78-82)

Rafa Luz entra a cistella en el partit d'aquest dissabte.
Rafa Luz entra a cistella en el partit d'aquest dissabte. DANI CATALÁN/ BCA

El MoraBanc Andorra ha patit la primera derrota de la temporada a casa contra l'Almansa (78-82) tot i haver tingut una diferència de 17 punts. Els tricolors mantenen el lideratge amb una victòria més que el Zunder Palència. La propera jornada, el MoraBanc visita la pista de l'Oviedo i en queden quatre per al final de la competició.

Les imprecisions, amb pilotes perdudes i una mica de precipitaciò, han marcat els primers minuts en què Nacho Llovet ha posat la directa amb sis dels nou primers punts (9-5) per aconseguir els primers avantatges. Dos Anjos ha  entrat en pista imposant ràpidament la seva llei amb un rebot ofensiu i un tap. Als dos equips els agrada córrer, fer possessions curtes i amb l'Almansa defensat en zona, cosa que ha permès Dee trobar una posició còmode per anotar el primer triple local. Nacho Llovet no havia encistellat en l'anterior intent. Un altre triple, aquesta vegada d'Andric posava el marcador en un clar 20-8.

L'Almansa tancava els quart amb 10 punts i amb un discret tres de nou de tirs de camp per set de 16 del MoraBanc. Speight i Schreiner obrien el segon quart amb dos triples (26-12) i la diferència anava augmentant amb el suport d'una bona defensa davant d'un equip que està lluitant per evitar el descens i que s'ha reforçat per a intentar conservar la categoria. Una reacció dels manxecs amb un parcial de 2-10 ( de 30-13 a 32-23) ha obligat Natxo Lezkano a aturar el partit amb un temps mort.

Els tricolors s'han relaxat i l'Almansa s'ha acostat a cinc punts, però ha sorgit Rafa Luz amb una cistella i dues assistències a Llovet i a Dos Anjos (39-31). A l'inici del segon quart la diferència era de 17 punts que han retallat als visitants a còpia de triples i amb un Aranitovic (12 punts) que mantenia el seu equip en el partit (41-33).

Rafa Luz ha intentat aixecar l'equip amb accions individuals

A la represa, l'Almansa ha clavat un triple que ha estat compensat per una falta antiesportiva sobre Rafa Luz que ha anotat els dos tirs lliures, els primers punts en tres minuts de joc. Els manxecs havien sortit més encertats, amb les idees més clares, i amb ritme i havien trobar la manera de neutralitzar Maric que era substituït per Dos Anjos. Un triple de Borg després d'una bona circulació de pilota no ha estat el revulsiu necessari i ha calgut continuar picant pedra. Ha tornat a aparèixer Rafa Luz amb una gran jugada individual que ha culminat amb una esmaixada (48-40) que ha anat acompanyada per un triple d'Andric que ha fallat el tir lliure addicional.

Les errades en tirs lliures (8 de 15 i la manca de recursos ofensius impedien al MoraBanc ampliar diferències malgrat un triple de Rubio. Els dos equips a manca de dos minuts per al final del quart ja estavan en bonus. Martínez sobre la botzina clavava un triple que ho deixava tot per resoldre (58-50) als darrers 10 minuts. Els visitants no s'han donat per vençuts i han arribat al quart definitiu amb opcions i més quan s'han acostat a sis punts (58-52).

El MoraBanc s'ha encomanat, sense sort, a Dos Anjos i a Maric

El MoraBanc s'ha encomanat, sense sort, a Felipe Dos Anjos, primer i a Maric després per intentar resoldre el partit ja sigui amb els seus punts o amb els seus rebots que han permès, en el cas del pivot brasiler, un triple de Dee (67-56).  L'Almansa resistia i es mantenia en el partit, després de Maric no anotés dos tirs lliures i el marcador s'ajustés perquè els visitants anotaven amb massa facilitat (69-64) amb més de quatre minuts encara per jugar.

Els tricolors que ja havien patit en el darrer partit a casa contra el Melilla tornaven a estar en dificultats (71-68) i Maric se l'ha jugat, demanant la pilota, per anotar dos punts vitals. Borg i Fernández se n'anaven a la banqueta amb cinc personals. Un triple d'Aranitovic (21 punts)  ha posat els manxecs a un punt i un altre de Díaz ha suposat l'empat (76-76) a manca d'un minut i amb possessió. Un Andorra imbatut a casa (14 victòries de 14 partits) s'ho jugava tot al darrer minut i per darrera al marcador (76-78).

Dee encistellava dos tirs lliures (78-78) a falta de 51 segons. Menéndez anotava i Dee fallava el triple. El MoraBanc feia personal i Costa anotava els dos tirs lliures (78-82) i els tricolors no han aconseguit fer cistella en dos tirs de tres. Ha arribat la primera derrota casa en el moment més inoportú i a més, encaixant 32 punts, en el darrer quart i amb un 16 de 27 de tirs lliures.

MORABANC ANDORRA (78): Rafa Luz 8, Rubio 3, Borg 5, Llovet 8, Maric 11 -cinc inicial-, Dos Anjos 17, Schreiner 3, Speight 5, Dee 10, i Andric 8. 16 de 27 tirs lliures; 19 de 42 tirs de dos; 8 de 23 tirs lliures. 33 rebots, 13 ofensius. 20 faltes personals. Eliminat: Borg.

ALMANSA CONAFANION (82): Costa 10, Aranitovic 21, Sturup, Menéndez 10, Kararinas 4 -cinc inicial-, Díaz 13, Fernández 6, Ogunsipe 13, Bivia, i Martínez 5. 14 de 19 tirs lliures; 19 de 32 tirs de dos; 10 de 25 triples. 28 rebots, 3 ofensius. 23 faltes personals. Eliminat: Fernández.

Parcials: 20-10, 21-23, 17-17, 20-32.

Àrbitres: Rios, Esteve, Diz.