Un MoraBanc irregular aferra la victòria a base de triples i recupera el lideratge

Els tricolors superen el Tau Castelló (84-72) en un partit on encadenen moments de gran joc i especial encert en el tir exterior amb estones de bloqueig que podrien haver costat un disguts

Czerapowicz llança a cistella davant la pressió d'un rival.

El MoraBanc Andorra ha iniciat la segona volta de la lliga a LEB Or amb bon peu, sumant una nova victòria a la ‘Bombenera’. Ha estat, però, un triomf suat davant el Tau Castelló (84-72). L’equip de Natxo Lezkano ha estat irregular, encadenant ràfegues de bon joc i especial encert en tirs exteriors amb moments de bloqueig que permetien acostar-se als visitants. Al final, s’ha aconseguit assegurar el resultat, que permet recuperar el lideratge gràcies a la derrota del Palència a Valladolid.

El MoraBanc ha completat un molt bon primer quart, que ja l’ha servit per obrir escletxa al marcador. I especialment gràcies al seu encert en el tir exterior. Fins a set en tot el període, tres dels quals d’un inspirat Johnny Dee. Això ha permès marcar un parcial de 31-18, gairebé immillorable, per encarrilar el duel i començar a posar pressió al Palencia.

Al segon quart, l’inici també semblava esperançador. De fet, amb cistes de Dos Anjos i Rafa Luz, l’equip ha aconseguit marxar encara més al marcador (37-20) quan s’havien disputat tot just tres minuts. El tram posterior, però, tot s’ha frenat.

Un moment del partit entre MoraBanc i Tau Castelló.

Els tricolors s’han bloquejat en atac. No entraven els triples. Ni tampoc els de dos. I això ho ha aprofitat el Tau Castelló, que ha anat retallant punts a poc a poc, fins a un 41-37. Una darrera cistella s’Speight ha permès anar al descans amb sis d’avantatge (43-37).

L’encert amb els triples ha retornat al vestuari. Novament, l’equip ha sortit fort al tercer quart, amb triples de Dee (2) i Rafa Luz i altres accions per marxar al marcador (parcial de 10-2 en tres minuts fins a un 53-40 més tranquil·litzador). Que la sort a l’hora de tirar des de lluny s’havia recuperat ho ha demostrat l’espectacular llançament de Dee, gairebé des de nou metres, que ha servit per situar el 58-43 a l’electrònic a l’equador del període.

De fet, fins i tot s’ha igualat novament la diferència màxima de 17 punts, però a partir d’aquí l’equip ha tornat a abaixar el ritme, fet que ha sabut aprofitar el Tau per escurçar diferències. Abans del quart definitiu, la distància era d’onze punts (63-52), no suficient per permetre cap relaxació.

Speight fent una entrada a cistella.

Al darrer quart, el MoraBanc ha sabut corregir els problemes que havia tingut quan no li entraven els triples, al segon. Fins que cap a l’equador, un llançament exterior d’Andric ha marcat una nova escapada en el marcador que, ara sí, ha estat definitiva. El tram final ha estat tranquil, més del que es podia haver imaginat en alguns moments del duel, tot i que ha servit els castellonencs per tornar a apropar-se en l’electrònic, fins al 84-72 final. Una darrera desconnexió tricolor, encara que sense conseqüències.

Així doncs, bon inici de la segona volta. I encara millor gràcies a la derrota del Palència, que permet els tricolors tornar a ser capdavanters a la taula classificatòria. La setmana vinent, doble compromís: dimecres, a Cantàbria; diumenge, de nou a la ‘Bombonera’ contra l’Albacete.

MORABANC ANDORRA (84): Dee 18, Speight 7, Rubio 3, Llovet 3, Maric 5 -cinc inicial-, Andric 18, Rafa Luz 5, Pérez Tomás 0, Bartolomé 0, Schreiner 3, Dos Anjos 13 i Czerapowicz 9.
TAU CASTELLÓ (72): Nesbitt 14, Soumbey 10, Faver 8, Rey 5, Stutz 16 -cinc inicial-, Duran 0, Alvarado 8, Bilbao 2, Sustic 2, Sabaté 3, Dijkstra 4 i Hook 0.
Àrbitres: Muñoz, Hurtado i Martínez.
Parcials: 31-18 / 12-19 (43-37) / 20-15 / 21-20 (84-72).