El MoraBanc esmicola el Leyma al primer quart i li dona massa peixet al segon

Els tricolors que guanyaven de 25 veuen com el seu rival es posa a quatre punts i acaben patint per guanyar (77-70)

Dos Anjos, màxim encistellador del MoraBanc, esmaixa durant el partit d'aquest dimecres. DANI CATALÁN/ BCA

El MoraBanc Andorra ha tornat a jugar a foc i ha estat a punt de cremar-se. Després de dominar i d'esmicolar la defensa del Leyma, el millor equip de la LEB en aquest aspecte,  aconseguint una diferència de 25 punts ha vist com el seu rival s'ha posat a només quatre. Els tricolors han acabat patint per sumar la cinquena victòria consecutiva, mantenint el lideratge i la imbatibilitat a la seva pista.

L'inici del partit ha estat molt positiu per al MoraBanc. Arribava el Leyma a Andorra amb l'etiqueta d'equip que roba pilotes i curiosament va veure com el seu rival li pispava tres en els dos primers minuts de joc. L'atac andorrà en aquesta fase del partit passava per Dos Anjos que aprofitava els seus centímetres per encistallar i per intimidar també en defensa amb un tap espectacular (14-7).  La meitat dels punts els havia anotat Dos Anjos.

.El bon balanç defensiu tricolor i la rapidesa en les transicions el permetien manar en el marcador. A manca d'un minut per al final del primer quart, el MoraBanc encistellaria el seu primer triple, una faceta on no estaven encertats els gallecs. Precisament en un tir des de 6,75 li cauria una tècnica a Jakovics per 'flopping'. Els deu primers minuts han acabat amb una jugada espectacular i la màxima diferència (24-11) amb un 1 de 4 de triples pels homes de Natxo Lezkano. La,millor defensa de la competició havia encaixat 24 punts d'entrada.

En el tercer quart el MoraBanc ha estat més de quatre minuts sense anotar

El segon quart començaria amb un triple de Juan Rubio i una bona acció culminada per Maric. L'equip funcionava i això que Dee, Speight o Czerapowicz no aportaven en atac el que és habitual. Quan ho han començat a fer el marcador s'ha disparat entre l'encert en atac i l'eficàcia en els rebots del MoraBanc (47-27). A la represa, el Leyma ha fet un parcial de 0-9 amb un intent de triple d'Andric que no ha tocat ni el cèrcol. Han hagut de passar més de quatre minuts  perquè els tricolors anotessin els seus dos primers punts del tercer quart amb dos tirs lliures d'Andric (49-36). El Leyma que perdia de 25 es posava a només 6 punts. (51-46) entre la seva millor defensa i el mal atac andorrà. Es repetia la història dels partits contra el Burgos o el Lleida. El parcial del tercer quart ha estat de 8-21 i sort que Font ha fallat un darrer triple.

Dee apareixia a l'inici del darrer quart per anotar els seus primers punts però el MoraBanc no acabava de distanciar-se (61-55).malgrat que Dos Anjos no afluixava i es posava en 18 punts i màxim encistellador del matx. Speight amb sis punts seguits feia aixecar la graderia i tirava del carro per posar el seu equip a + 12 (67-55).  Al Leyma li començava a passar factura el gran esforç del tercer quart i de part del darrer. Les idees en atac ja no estaven tan clares així com la pressió en defensa però han estat dins del partit fins al darrer moment. Fins que Rafa Luz en una penetració ha encistellat el 75-67 a falta d'un minut. El MoraBanc obtenia la seva cinquena victòria consecutiva -la novena de la lliga- però mostrant dues cares i una desconnexió preocupant en els segons 20 minuts on també ha estat clarament superat en els rebots, especialment en els ofensius. La pròxima jornada l'equip visita la difícil pista del Melilla.

MORABANC ANDORRA (77):  Dee 2, Speight 14, Andric 12, Czerapowicz 4, Dos Anjos 23 -cinc inicial-, Rafa Luz 3, Rubio 8, Llovet 4, Pérez 3, Schreiner i Maric 4.. 17 de 23 tirs lliures; 24 de 40 tirs de dos; 4 de 22 triples. 32 rebots, 4 ofensius.22 faltes personals

LEYMA CORUNYA  (70): Isern, Filipovic 4Barrueta 15,  Nwogbo 6, Galán 3, -cinc inicial-, Jakovics 14, Simeunovic 4, Vega 3, Diagne 15 i Font 6. 17 de 20 tirs lliures; 19 de 48  tirs de dos, 5 de 25 tirs de tres. 40 rebots, 15 ofensius. 23 faltes personals.

Àrbitres: Zafra, Martín Vázquez i Rodríguez. Eliminat per cinc personals Nwgobo.

Parcials: 24-11; 23-16, 8-21 i 22-22.