El MoraBanc es torna a quedar sense aire i encaixa la tercera derrota consecutiva a l'ACB

Els tricolors han protagonitzat un duel igualat amb el Joventut fins a mitjans del tercer període però al tram final els han fallat les forces i l’encert i han acabat caient davant un Joventut que ha tingut en Dimitrijovic un home clau (87-89)

Jeremy Senglin, màxim anotador dels tricolors, intenta superar Albert Ventura.
Jeremy Senglin, màxim anotador dels tricolors, intenta superar Albert Ventura. A. MARTIN / ACBPHOTO

Les alarmes comencen a encendre’s a la Bombonera. El MoraBanc Andorra ha sumat la tercera derrota consecutiva a l’ACB, la quarta si es compta l’ensopegada de dimecres a l’Eurocup, davant el Joventut. En un partit igualat durant bona part dels 40 minuts, els andorrans han pagat cara la desconnexió dels darrers instants del tercer període i de l’inici del quart i, quan semblava que podien arribar a remuntar, la inspiració de Dimitrijevic els ha tallat les ales.

El primer quart ha estat entretingut i elèctric, amb un Joventut que ha començat especialment inspirada des de fora del perímetre i amb un MoraBanc que no s’ha posat nerviós. De fet, els badalonins han fet els seus primers nou punts a base de triples, però els andorrans han reaccionat amb un 9-0 de la mà de Dime, Senglin i Tyson Pérez per situar el 14-9 als cinc minuts.

El duel ha estat igualat fins a mitjans del tercer quart, quan el MoraBanc ha patit una davallada en l'encert que la Penya ha sabut aprofitar

La Penya, però, ha reaccionat i ha igualat les coses, tot i que els tricolors han sabut aprofitar les seves excessives pèrdues. Han estat un minut intensos, d’anades i vingudes, que no han permès al MoraBanc marxar en el marcador però tampoc al seu rival donar la volta al tanteig. Abans de la botzina, un triple de Senglin ha situat el 23-19 (+4).

La igualtat i l’electricitat s’ha mantingut en un segon període on els atacs s’han imposat de forma clara a les defenses, en algun cas molt toves. Això ha fet que continuessin les mínimes diferències, tot i que gairebé sempre amb el MoraBanc al davant, amb alguna comptada excepció com el 32-33 que Morgan ha situat en el marcador a mig quart, respost ràpidament per Tyson Pérez amb un altre triple. També des de fora del perímetre ha arribat la darrera cistella abans del descans. Senglin ha situat el 45-42.

hannah
Clevin Hannah llança a cistella.

No ha canviat gaire la cosa en el retorn dels vestuaris. El duel ha continuat equilibrat, amb un petit punt d’inflexió en l’equador del quart, amb un parcial de 0-8 per a la Penya, gràcies a Tomic, Morgan i Ribas que ha modificat lleugerament l’escenari. Ara eren els badalonins els qui, sense acabar de marxar en el marcador, portaven la iniciativa. A banda, en el segon tram del període el MoraBanc s’ha bloquejat en atac i d’això s’ha aprofitat el quadre de Carles Duran. Amb uns bases, especialment Dimitrijevic, inspirats, han tancat el quart amb cinc punts d’avantatge, justament gràcies a un triple del macedoni (59-64).

No era pas una diferència insuperable, però sí que podia generar dubtes en un equip que acumulava, entre ACB i Eurocup, tres ensopegades consecutives, a més, amb baixada física en el darrer quart. I l’inici d’aquest període definitiu no pintava especialment bé, amb una Penya que se situava sis a dalt quan faltaven vuit minuts.

Els tricolors han tingut una darrera acció per igualar amb un triple, però Senglin ha acabat tirant massa forçat

El MoraBanc, però, ha tingut l’opció d’entrar al partit gràcies a una personal intencionada que ha permès Hannah, amb els tirs lliures, i Tyson Pérez, amb un de dos, apropar-se de nou i igualar de nou el tanteig. Amb cinc minuts al davant, Pérez i el seu tercer triple del duel han permès els andorrans tornar a situar-se al davant en el marcador (70-69).

La reacció de la Penya s’ha donat gràcies una vegada més a Dimitrijevic. Amb un parcial de 0-7, s’han tornat a situar sis a dalt i ha mantingut un bon ritme anotadors davant el qual els tricolors semblaven no tenir resposta. De fet, s’ha arribat a situar nou per sobre. Els d’Ibon Navarro han retallat diferències amb un 7-0 de parcial culminat per un triple de Hannah (79-81) a un minut i 20 segons per al final.

RS302373 J04 MBA CJB Firmar acb Photo   Albert Martin
Malik Dime i Tyson Pérez intenten aturar Ante Tomic, un dels millors del Joventut.

De nou, però, Dimitrijevic ha estat letal. El macedoni, tant anotant com assistint Tomic, s’ha mostrat inspirat i ha tornat a donar a la Penya cinc punts de marge (79-84). Hannah, però, ha avisat que no es llençava la tovallola i amb un llançament exterior ha permès recuperar l’esperança (82-84). En l’acció següent, Ribas ha tingut dos tirs lliures però només ha ficat un i, per tant, el MoraBanc ha tingut un atac per a l’empat si ficava un triple. No l’ha gestionat bé i Sengling ha acabat llançant massa forçat. En les darreres accions, Bassas no ha fallat els seus tirs lliures i ha assegurat la victòria, tot i un darrer llançament exterior de Hannah.

MORABANC ANDORRA (87): Hannah (17), Senglin (19), Dime (8), Tyson Pérez (16), Llovet (0) –cinc inicial-, Paulí (8), Olumuyiwa (6), Kloof (2), Jelinek (6) i Sergi García (5).
JOVENTUT DE BADALONA (89): Morgan (11), Bassas (14), Ribas (6), Parra (2), Dimitrijevic (12) –cinc inicial-, Ventura (11), Birgander (8), Tomic (19), Zagars (0), Dawson (1) i Brodziansky (5).
Àrbitres: Sánchez, Araña i Peruga.
Parcials: 23-19 / 22-23 / 14-22 / 28-25