El MoraBanc es refà d’un ensurt conegut i estrena el caseller de victòries

Els tricolors deixen escapar un +14 al tercer quart, però en el darrer període s’asserenen i acaben superant el Zunder Palencia (87-74), sumant el primer triomf en el retorn a l’ACB

Tyson Pérez fa una entrada a cistella.
Tyson Pérez fa una entrada a cistella. ACB

El MoraBanc Andorra ha patit però ha aconseguit sumar la primera victòria en lliga en el seu retorn a l’ACB. Els tricolors s’han refet de l’ensurt viscut al tercer quart, quan després de situar-se 14 punts per sobre, ha vist com el Zunder Palencia era capaç de remuntar el marcador. Al darrer període, però, els de Natxo Lezkano han estat superiors i han acabat assolint un triomf fins i tot ampli, amb tretze de diferència. La màgia ha tornat a la Bombonera.

Semblava que el MoraBanc havia après la lliçó del passat divendres i ha entrat fort al partit. Sobretot, en defensa. La intensitat al darrere dels tricolors ha permès mantenir el Palencia a ratlla mentre que, en atac les accions de Borg i Tyson Pérez permetien marxar fins a un 10-3. Els canvis del Thunder, però, han capgirat la situació. I, sobretot, l’encert des del perímetre. Amb dos triples consecutius de Franke i Kamba han igualtat.

A partir d’aquí, les defenses han baixat el rendiment. I MoraBanc i Palencia han protagonitzat un intercanvi de cistelles sense que cap dels dos pogués marxar en el tanteig. Al final del primer quart, màxima igualtat: 20-21.

L’equilibri ha continuat en el segon període, amb alternatives contínues en el marcador però sense que cap dels dos pogués obrir escletxa fins ben avançat el quart. Ha estat llavors quan el MoraBanc ha millorat en defensa i ha bloquejat el seu rival. I això s’ha combinat amb l’encert ofensiu. Un parcial de 6-0 ha permès recuperar els set d’avantatge gràcies a les cistelles de Dos Anjos, Maric i Okoye quan només restaven tres minuts per al descans.

MoraBanc Zunder Palencia

En el tram final del període, però, el Zunder ha reaccionat i s’ha tornat a apropar. Un triple de Okoye i una cistella final del visitant Paseckniks han situat el marcador al descans amb una lleugera diferència favorable al MoraBanc: 43-40.

El pas pels vestuaris ha estat positiu per al quadre de Natxo Lezkano. A la pista ha sortit amb una marxa més en defensa, fet que els ha ajudat a assecar el seu rival. Mentre el Palencia es quedava bloquejat, en atac el lideratge de Tyson Pérez i Starks ha anat ampliant la distància, fins als cartoze punts (55-41) amb quatre minuts del període disputat.

El Zunder, però, ha trobat la solució. Vist que tirar de prop no era senzill per la intensitat defensiva del MoraBanc, ha apostat per buscar la mitja distància. L’encert de Franke i der Vuurst combinat amb una defensa més intensa, que cedia poques opcions de tirs clares als andorrans s’ha traduït en un apropament en marcador (60-55). Els tricolors han estat una bona estona durant la qual només anotaven de tir lliure. I amb dos triples en el darrer minut (Ortega i der Vuurst) s’han situat només un punt per sota (64-63). Novament, com el divendres, els de Lezkano deixaven escapar un avantatge considerable.

RS512374
Un moment del partit.

I això s’ha acabat de confirmar a l’inici del darrer i definitiu. Benítez, amb un triple, tornava a posar al davant els de Castella i Lleó (66-67). En aquesta ocasió, però, l’equip tricolor ha demostrat més caràcter que dos dies enrere. Ha sabut jugar i davant un rival que ha confiat en excés en els triples, amb cistelles de Maric i Starks han recuperat la iniciativa a l’hora d’entrar al tram final del duel (77-72).

El MoraBanc ha recuperat la millor versió defensiva i això ha estat decisiu. Un contracop que Tyson Perez ha transformat en un 2+1 ha donat l’aire que feia falta per afrontar amb tranquil·litat els dos últims minuts (80-74). Una esmaixada de Dos Anjos i un triple d’Starks han ampliat encara més la defensa i ha acabat de desesperant el Palencia. El darrer minut, per fi, ha estat plàcid.

La primera (i necessària) victòria de la temporada està al sac, malgrat viure un ensurt ja conegut. Aquest cop, però, l’equip ha sabut refer-se i sortir de l’atzucac per sumar un triomf que donarà moral de cara al pròxim compromís: la visita al campió, l’FC Barcelona.

MORABANC ANDORRA (87): Tyson Pérez 8, Starks 14, Borg 7, Okoye 12, Dos Anjos 12 -cinc inicial-, Goudelock 10, Andric, 0, Rafa Luz 0, Llovet 1, Somogyi 9 i Maric 10.
ZUNDER PALENCIA (74): Ortega 3, Brown 7, Bente 16, Pasecniks 9, Leissner 0 -cinc inicial-, Franke 10, Haarms 9, Van der Vuurst 5 i Ndiaye 5.
Àrbitres: Pérez, Araña i Baena.
Parcials: 20-21 / 23-19 (43-40) / 21-23 / 23-11 (87-74).