El MoraBanc es posa la granota de feina per esborrar un mal primer quart i sumar una nova victòria

Andric (21 punts) i Maric lideren un triomf treballat contra un rival que s'ha volgut enganxar al partit fins el darrer moment (70-82)

Speight intenta fer jugada marcat per dos rivals al partit d'aquest divendres.
Speight intenta fer jugada marcat per dos rivals al partit d'aquest divendres. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc Andorra ha sumat la seva dinovena victòria a la Lliga Leb Or derrotant al Càceres per 70-82 i havent de remar per esborrar un mal primer quart. Andric i Maric han estat els més destacats del conjunt tricolor. El Palència també ha guanyat el seu partit contra l'Alacant (87-79) i continua empatat amb el MoraBanc al capdavant de la classificació.

L’inici ha estat preocupant per al MoraBanc amb cinc atacs i quatre pilotes perdudes -tres d’elles de Micah Speight- i els locals per davant (7-2) aprofitant les facilitats defensives. Una nova pilota perduda i el fet que l’equip entrés en bonus quan encara faltaven més de quatre minuts per al final del primer quart ha obligat Natxo Lezkano a demanar un temps mort. I és que sis punts en sis minuts de joc era la constatació que les coses no rutllaven.

Jugar pitjor era realment difícil i el MoraBanc tancava el quart amb uns percentatges molt baixos de tir (1 de 6 en triples) i sis pilotes perdudes. L’esperança és que quedaven 30 minuts de joc i la bona notícia és que tot el baix rendiment, els tricolors només perdien de nou (22-13).

Un parcial de 0-7 al començament del segon quart (22-20) era la constatació que els tricolors s’havien despertat i s’havien posat les piles. Johnny Dee empatava (24-24) i la defensa del MoraBanc molt més intensa que en el primer quart aconseguia que els locals ja no encistellessin amb tanta facilitat. Un parcial de 2-13 posava els homes de Natxo Lezkano per primer cop per davant en el marcador a falta de cinc minuts per al descans.

El partit havia canviat totalment d’un quart a l’altre (24-31). El que perdia ara les pilotes era el Càceres i també era el que tenia poca efectivitat de cara a  cistella. El MoraBanc havia passat els seus problemes dels primers 10 minuts als estremenys.  Tot i els quatre tirs llibres fallats, dos per Maric i dos per Czerapowicz, s’arribava al descans amb un 29-36 amb un parcial de 7-23. Semblava que s'havia encarrilat el partit però dos triples consecutius del Càceres tornaven a fer sorgir dubtes (36-38) amb un 8-2 de parcial. Però entre Maric i Andric, amb dos triples consecutius, han tornat a distanciar els tricolors (39-49) repetint la màxima diferència que ja s'havia aconseguit en el segon quart. Un triple de Johnny Dee i dos tirs lliures d'Andric tornaven a distanciar el seu equip (44-57) malgrat que havia arribat a guanyar de 16.

Tot i que la renda no era decisiva suposa un bon coixí per afrontar el darrer quart. Aquests 16 punts s'han recuperat a l'inici del darrer quart i han estat 18 amb una cistella de Dos Anjos, la màxima diferència. El Càceres s'ha intentat agafar al partit a còpia de triples, quatre en els primers tres minuts. Un darrer esforç local els ha posat a 10 punts quan faltaven tres minuts amb temps mort de Natxo Lezkano. Ha tornar a aparèixer Andric (63-75) i 21 punts. Un triple del Càceres ha ajustat el marcador (66-75) a un minut i 54 segons per al final.

Maric ha anotat i els locals han fallat en el seu atac per a que Johnny Dee posés la cirereta al pastís amb un triple des de la cantonada i la victòria cap a Andorra, una més al sac (66-80) amb un minut per jugar. Al final 70-82, una victòria balsàmica per curar les ferides de la Copa del passat cap de setmana, i continuar al capdamunt de la classificació. Ara, després de la finestra FIBA el MoraBanc es jugarà la lliga, i l'ascens, a casa, contra el Palència. La cita, el dissabte 4 de març.

CÀCERES (70): Sánchez 6, Bercy 6, Cepukaitis 3, Bracey 11, Hasbrouck 21 -cinc inicial-, Lafuente 9, Sainsbury, Borovnjak 6 i Rodríguez 8. 8 de 12 tirs lliures, 13 de 31 tirs de dos, 12 de 29 triples. 26 rebots, 5 ofensius. 23 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (82):  Dee 11, Speight 9, Czerapowicz 4, Maric 12, Llovet 4 -cinc inicial-, Andric 21, Rubio 7, Borg 6, Pérez, Schreiner i Dos Anjos 8. 15 de 23 tirs lliures, 20 de 30 tirs de dos, 9 de 22 triples. 30 rebots, 4 ofensius. 20 faltes personals.

Parcials: 22-13, 7-23, 15-21  i 26-25.

Àrbitres:  Lema Parga, Martínez Prada i Murillo Khon.