El Morabanc Andorra s'oblida de la defensa al tercer quart i sucumbeix davant l’UCAM Múrcia

L’actuació de Hakanson des de la línia de tres (6/8 triples) i Sleva en el rebot ofensiu han minvat les opcions dels de Lezkano, que segueixen sense assegurar la permanència (99-86)

Els de Lezkano han patit les conseqüència d'un tercer quart per oblidar en defensa.

Tocarà seguir lluitant. El BC Morabanc Andorra ha tornat a caure en la seva visita a la complicada pista de l’UCAM Múrcia (99-86) i haurà de continuar remant en les darreres jornades per assegurar-se la permanència a l’ACB. Aquest cop han estat Hakanson, amb una gran actuació des del triple, i Sleva els qui han vacunat a l’equip de Lezkano, que ha sofert massa en defensa -gairebé encaixa 100 punts- i només ha vist algunes opcions a les mans d’Okoye (18 punts).

El Morabanc Andorra ha demostrat portar la lliçó apresa de les últimes sortides. Natxo Lezkano ha sortit amb un cinc inicial imponent: Luz a la direcció de joc, Harding i Okoye amenaçant des de l’exterior, i Tyson Pérez i Maric sota cistella davant la baixa de Felipe Dos Anjos. Els tricolors han començat amb bon peu, dotant de ritme al partit  i mostrant-se encertats en atac, sovint beneficiant-se d’algunes faltes massa matineres.

Però el Múrcia no ha deixat escapar en cap moment als visitants. Hakanson ha anotat tres triples consecutius per posar per davant a l’UCAM per primera vegada en el marcador (12-11). Les pèrdues estaven perjudicant els de Sito Alonso, a qui han xiulat una tècnica al cap de cinc minuts. La intensitat empleada pels dos equips ha fet que els locals es posessin ràpidament en bonus, faltant gairebé quatre minuts pel segon quart.

Una situació avantatjosa que ha aprofitat l’Andorra per córrer i buscar penetracions més directes. Lezkano n’ha estat conscient i ha donat entrada a Montero per provocar situacions de perill. Amb ell sobre el parquet s’ha tingut una amenaça més clara des de fora i s’han seguit alternant les possessions per tancar un primer quart molt apretat (21-22).

Stan Okoye ha estat el millor jugador dels tricolors amb 18 punts.

El Múrcia ha continuat explotant la figura de Radovic, molt imponent en el rebot, per assegurar més oportunitats de tir per als locals. Mentrestant, l’Andorra aconseguia portar la iniciativa gràcies a un joc coral que donava protagonisme a tothom, davant una defensa murciana millorable. Els de Lezkano només patien en situacions de rebot ofensiu, amb el ‘rookie’ Sleva fent de les seves (14 punts a la primera part) juntament amb Radovic.

Però els murcians s’han començat a aplicar en defensa i un parcial de 17-9 ha estat clau perquè agafessin distància en el marcador. Sobretot després de dos triples de Sleva que han posat l’avantatge més gran de la primera meitat (+10). Okoye s’hi ha tornat, però el Morabanc Andorra ja remava a contracorrent. Entre Luz, Maric i Tyson Pérez han desaprofitat diversos tirs sota cistella per escurçar el desavantatge. Això, afegit a algunes decisions arbitrals que han perjudicat els tricolors, han fet que l’Andorra marxés 10 punts per sota al descans (50-40).

Els llançaments de Hakanson des de la línia de tres han aniquil·lat a l'Andorra.

La segona meitat ha començat amb tota la pólvora damunt la pista. Montero, Harding i Okoye comandaven els atacs de l’Andorra, a vegades massa precipitats des del tir exterior. En canvi, Sleva i Hakanson no perdonaven des de l’altre costat i seguien ampliant la distància per l’UCAM (+12). Llavors ha estat quan tocava gestionar el fet d’anar per sota en el marcador, una de les assignatures pendents de l’Andorra aquesta temporada.

L’actuació de Sleva i Hakanson ha impedit als tricolors apropar-se. Tots dos han dinamitat un tercer quart on l’Andorra ha sofert en excés i s’ha començat a desenganxar del partit amb el pas dels minuts. Només Borg i Okoye podien igualar l’encert des del tir de tres. Els altres, a millorar la defensa perquè l’UCAM baixés els seus percentatges d’efectivitat. A la recta final del tercer quart, Lezkano ha assentat a Montero i Harding, per tornar a donar minut a Luz, que ha redirigit els atacs visitants per mantenir-los en vida (76-64).

Natxo Lezkano no ha acabat massa content amb l'actuació del seu equip.

La sensació ha estat que la rotació de l’UCAM era més completa. Quan tocava agafar responsabilitats als Radebaugh i companyia, els murcians no han tingut cap mena de problema. L’Andorra, en canvi, ha patit més la poca profunditat de banqueta quan Llovet i Andric han gaudit de més protagonisme. Tot i això, després d’un triple del serbi, l’Andorra ha tornat a connectar-se per uns instants i ha intentat reduir al màxim els dos dígits de diferència gràcies a un tir lliure de Llovet (80-70) quan faltaven sis minuts pel final. Però tot ha estat un miratge i un triple posterior de Radebaugh ha sentenciat definitivament el partit (85-70).

Quan semblava que hi havia reacció tricolor, els murcians assentaven un altre cop dur. Una constant del que ha estat un partit on Hakanson ha pogut lluir el seu canell (22 punts, 6/8 triples).  L’únic que salvava la dignitat de l’Andorra ha estat Okoye (18 punts, 3/5 triples), que cada cop se’l veu més recuperat de la seva lesió. Els andorrans han arribat als últims dos minuts amb deu punts de diferència (92-82), però Radebaugh s’ha encarregat de tancar el partit abans d’hora. La mala defensa del tercer quart ha tornat a perjudicar el Morabanc Andorra, que seguirà sense assegurar-se la permanència una jornada més.

UCAM MÚRCIA (99): Sant-Roos 9, Radovic 8, Radebaugh 15, Diagné 4, Hakanson 22, Kurucs 2, Caupain 5, Sleva 19, Todorovic 2, Jelinek 5, Ennis 8, Kurucs. 19 de 28 tirs lliures; 19 de 30 llançaments de 2; 14 de 30 triples; 26 rebots; 24 faltes, Todorovic eliminat.

MORABANC ANDORRA (86): Andric 7, Montero 7, Borg 5, Harding 7, Maric 15, Pérez 11, Luz 11, Rubio, Llovet 5, Okoye 18, Madsen, Somogyi. 17 de 24 tirs lliures; 24 de 43 llançaments de 2; 7 de 19 triples; 31 rebots, 25 faltes, Pérez eliminat.

Parcials: 21-22; 29-18; 26-24; 23-22