El MoraBanc Andorra jugarà la final de la Lliga Catalana

Derrota el Joventut per 77-75 en un partit amb moltes alternatives on els andorrans han imposat la seva superioritat física

Bassas inicia una jugada de la Penya marcat per Hannah.
Bassas inicia una jugada de la Penya marcat per Hannah. FCBQ

El MoraBanc Andorra jugarà per segon any consecutiu la final de la Lliga Catalana de bàsquet després de derrotar a la semifinal del Joventut de Badalona per 77-75 . El partit ha estat marcat per les alternatives al marcador i on els andorrans han pogut superar un tercer quart horrible per recuperar en el quart i acabar imposant-se en un final emocionant. El rival serà l'FC Barcelona que va superar el Manresa.

El MoraBanc ha estat més encertat d'entrada amb una defensa molt agressiva i amb molta efectivitat sota taulell des d'on ha aconseguit la majoria dels punts del primer quart. La defensa andorrana ha ofegat Tomic i ha obligat la Penya a jugar lluny de la cistella. D'aquesta manera s'han vist obligada a tirar de tres sense encert (o de 9), la qual cosa explica els seus 12 punts en 10 minuts. Els tiradors del MoraBanc tampoc han estat entonats des de la línia de 6,75 (0 de 6).

Els badalonins han intentat reaccionar a l'inici del segon quart amb un parcial de 0-4 però els seus afanys d'acostar-se en el marcador s'han quedat aquí. Tot i que després de 18 intents per part dels dos equips ha arribat el primer triple amb Brodziansky replicat immediatament per dos de consecutius de Clevin Hannah i una màxima diferència per part del MoraBanc de 33-19. S'estava mostrant com un equip molt sòlid i que imposava el seu potencial físic. Diversos canvis a la Penya units a la manca d'encert andorrà han apretat el marcador al descans (39-31)

A la represa, els badalonins han canviat de cara. Ventura, que és un bon defensor, ha marcat Hannah, Tomic ha entrat en joc i amb dos triples seguits han capgirat el marcador (39-45) amb un parcial de 0-14 en l'inici del tercer quart i un 6-22 des del segon quart. Fins i tot, Tomic que no és un especialista en tirs lliures es posava amb un 6 de 6. L'exjugador de l'FC Barcelona, en la seva tornada al Palau Blaugrana s'estava convertint en la figura del partit. Els verdinegres havien millorat en totes les facetes del joc, un equip amb confiança i seguretat. Era un allau de joc de la Penya amb un parcial al quart de 10-30 i un marcador de 53-60. La superioritat de la Penya en rebots i tirs ha estat aclaparadora en aquests deu minuts.

L'intercanvi de cistelles a l'inici del darrer quart ha beneficiat el MoraBanc que s'ha pogut acostar en el marcador (59-63), sense un dels nous fitxatges, Oriol Paulí amb una lesió als isquiotibials. Tyson Pérez ha tirat de l'equip i amb tres tirs lliures ha tornat a posar per davant els andorrans (72-70) amb un parcial de 13-4 a falta de tres minuts. La Penya s'ha quedat clavada mentre que Hannah ha mantingut el ritme del MoraBanc per a portar-lo fins a la victòria quan Bassas ha fallat el triple que hagués pogut donar la victòria als verdinegres. Tyson ha recuperat l'equip  i Hannah l'ha consolidat per anar a la segona final consecutiva de la Lliga Catalana.

Morabanc Andorra 77 (20+19+14+24): Hannah (14), Senglin (1), Palsson (5), Sy (-), Olumuyiwa (12) -equip inicial-, Tyson Pérez (15), Paulí (4), Llovet (4), Dime (2), García (7), Jelinek (11) i Colom (2).

Joventut  Badalona 75 (12+19+29+15): Bassas (12), Ribas (6), Parra (-), Morgan (6), Tomic (22) -equip inicial-, Dimitrijevic (4), Dawson (4), López-Arostegui (9), Brodziansky (3), Zagars (3), Birgander (4) i Ventura (2).

Àrbitres: Perea, Padrós i Baena. Eliminat per cinc personals el jugador del Morabanc Andorra Olumuyiwa (min. 40).