El MoraBanc Andorra es queda amb la mel als llavis en la Copa Catalana

El conjunt de Natxo Lezkano aconsegueix forçar la pròrroga, però es desinfla en el temps afegit i acaba perdent per 101 a 97

Un instant del partit de tornada de la Lliga Catalana.

L'equip tricolor havia de guanyar per tres punts o més, però en els moments claus no han estat precisos i el Lleida ho ha aprofitat per no perdre'l de vista en el marcador i ha acabat donant l'estocada a la pròrroga, certificant la victòria, 101-97, i aixecant la Copa Catalana de LEB Or.

Els jugadors del Morabanc Andorra eren conscients que havien de guanyar i per més de tres punts. S'ha notat en uns primers deu minuts on han estat encertats de cara a cistella i amb certa solvència en defensa. De fet, han portat la iniciativa en aquest primer període que l'han aconseguit tancar amb un clar 19-26.

De fet, l'avantatge de set punts s'ha mantingut en l'inici del segon període, però, a poc a poc, els locals han anat reduint la diferència en el marcador fins a posar l'empat a 37 quan faltaven poc més de dos minuts pel descans. A partir d'aquí, ha començat un nou partit amb igualtat en el marcador. Només un impuls en els darrers compassos ha permès als de Natxo Lezcano anar-se'n amb avantatge al descans (39-42).

MG 8963
El Lleida ha estat més encertat en els moments decisius.

A la represa, una nova estirada del conjunt tricolor els ha permès tornar a recuperar els set punts d'avantatge (41-48). De nou, l'equip de la terra ferma ha reduït la diferència en el marcador i, fins t tot, l'han capgirat (61-59 a falta 1'27"). Les alternatives en el marcador han marcat aquest últims instants del tercer quart, que ha finalitzat amb una mínima avantatge dels andorrans amb el 61-63.

Els últims 10 minuts es convertien en decisius. La tònica no ha variat respecte al final de l'anterior quart i s'ha tornat a veure alternatives en el lluminós. Qualsevol intent d'anar-se'n en el marcador era contestat per l'altre conjunt. Un parcial de 0 a 7 a falta d'1'18" pel final situava el 77-84, però el Lleida no ha donat el seu braç a tòrcer i ha empatat a 84 a 5 cinc segons pel final. Una falta personal a Andric donava dos llançaments lliures al Morabanc. El serbi establia el 84-86 final i forçava la pròrroga per decidir el campió de la Lliga Catalana.

En el temps extra, als andorrans els hi ha faltat punteria que, juntament amb el millor encert dels lleidatans, han acabat per enterrar les opcions dels tricolors de guanyar el títol. Al final 101-97. Ara ja, el pròxim partit ja serà de competició oficial, el pròxim 7 d'octubre a la pista del Castelló.