El MoraBanc acaba passejant-se després de passar per un camí pedregós

Els tricolors han d'esperar a un gran darrer quart per obtenir a Torrelavega la seva setena victòria consecutiva (62 -80) després d'haver de lluitar molt durant trenta minuts

Dos Anjos anota malgrat l'oposició de Bulic al partit d'aquest dimecres.

El MoraBanc Andorra ha aconseguit la seva setena victòria consecutiva a la Lliga LEB Or després de superar l'Alega Cantàbria per 62-80  en un partit on el resultat final no recull les dificultats que han tingut els tricolors per encarrilar un matx que no han resolt fins al darrer quart. Els tricolors mantenen el lideratge empatats amb el Palència

Sorpresa al cinc inicial amb Czerapowicz, que era dubte, per afrontar un matx en una pista on Palència o Estudiantes van patir per guanyar. De seguida s’ha vist allò no seria un passeig com al partit de la primera volta (88-47) ja que del 4-5 s’ha passat al 10-5 amb dos triples consecutius locals.  Natxo Lezkano ha demanat temps mort i l’encert de Johnny Dee, amb cinc punts en aquest inici, tornava a empatar el partit (10-10) i a posar per davant els tricolors amb dos triples (14-16).

El MoraBanc poc a poc ha anat obrint forat en el marcador i amb un parcial de 0-5 a l’inici del segon quart ha obtingut la màxima diferència (20-28) que han eixugat els cantàbres (28-29) amb un parcial de 8-1. Han seguir uns minuts d’equilibri amb uns tricolors amb alts i baixos i amb una desconnexió important en aquest segon quart quan semblava que començaven a encarrilar el partit. Malgrat això han pogut marxar als vestidors amb un mínim avantatge (35-36) i una darrera cistella de Dos Anjos.

Un triple de Juan Rubio obria el tercer quart i la forta defensa feia que l’Alega exhaurís dues possessions. Nacho Llovet agafava les regnes en atac amb una cistella i una assistència a Felipe Dos Anjos a més de forçar dues personals en un minut de Bulic que es posava en tres (37-45).  Una nova assistència de Llovet sobre Dos Anjos acabava amb una antiesportiva sobre el brasiler que no ha anotat cap dels dos tirs lliures.

Natxo Lezkano canviava cinc jugadors de cop per afrontar el tram final del tercer quart. El partit estava molt obert (51-56) i MoraBanc dominava però sense acabar de sentenciar. Amb el pas de les jornades augmenten les dificultats per guanyar amb comoditat com va passar en molts partits de la primera volta.

Els atacs càntabres passaven tots pels tirs de Peña amb poc encert i els primers punts dels locals no van arribar en aquest quart fins després de tres minuts i mig jugats i un 53-64 -la màxima diferència- que deixava el duel sentenciat i la setena victòria consecutiva. Els tricolors estaven fent un bon joc, quasi millor que el resultat i controlant el partit. La millor banqueta, la superioritat tècnica i tàctica, i la varietat de recursos es notaven en aquests minuts (55-72).

La bona defensa i els triples com el de Juan Rubio amb un parcial de 9-22 han convertit en un passeig el que durant trenta minuts havia estat un camí pedregós.

ALEGA CANTÀBRIA (62): Palazuelos 11, Sanz 5, Harrar 8, Sans 9, Bulic 6 -cinc inicial-, Crespo, Peña 12, Cabral 4, Sánchez, Smith 5 i Moussa 2. 4 de 9 tirs lliures; 20 de 45 tirs de dos; 6 de 25 triples. 40 rebots, 17 ofensius. 20 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (80):  Dee 13, Rafa Luz 3, Andric 6, Czerapowicz 7, Dos Anjos 11 -cinc inicial-, Speight 9, Rubio 10, Llovet 12, Bartolomé, Schreiner 3 i Maric 6. 13 de 19 tirs lliures; 20 de 41 tirs de dos; 9 de 24 triples. 34 rebots, 8 ofensius. 17 faltes personals.

Parcials: 20-23, 15-13, 16-20 i 11-24.

Àrbitres: Morales, Palanca i Espiau.