Els millors ‘freeriders’ del món alcen el teló al Port del Rat

La competició inaugural del Freeride World Tour parla en noruec, francès i anglès britànic i americà a l’estació d’Arcalís

Comentaris

Gir d'un dels participants a la competició inaugural del FWT a Arcalís.
Gir d'un dels participants a la competició inaugural del FWT a Arcalís. FWT

La competició inaugural del Freeride World Tour (FWT) ha deixat imatges espectaculars a l’estació d’Arcalís. La vessant del Port del Rat ha acollit una prova en les seves quatre categories que han estat dominades per una noruega i un americà en la disciplina d’esquí, i una francesa i un britànic en surf de neu. L’andorrà Dani Fornell s’ha quedat sense puntuar en perdre un esquí pel camí.

Els ‘riders’ no han evidenciat especialment falta de ritme. Ben al contrari. Alguns d’ells han mostrat una forma escandalosament bona. També molt bo ha estat l’escenari i la climatologia. Sol radiant i neu en condicions primaverals per disputar-se els primers punts d’una competició que per culpa de la pandèmia ha trigat en arribar. Una vegada en marxa, però, els trucs i la màgia no s’han fet esperar. Les previsions indiquen que dilluns podria haver-hi precipitacions i, per tant, dimarts podria ser un bon dia perquè es faci una segona prova de la competició. També a Arcalís. Ara, tot plegat encara s’ha de confirmar.

guanyadors
Els guanyadors de cadascuna de les quatre modalitats.

El que és clar és que la noruega Hedvig Wessel ha obtingut la seva segona victòria consecutiva a Andorra -primera en esquí femení aquest divendres- gràcies a un ‘backflip’ enorme com a part d'una línia en què ha buscat constantment la màxima pendent. Juliette Willmann, francesa, ha aconseguit el primer podi de la seva carrera (segons) després de seguir un estricte entrenament previ a l'esdeveniment. Ha començat el seu descens amb un ‘couloir’ amb un pronunciat pendent, per continuar amb un aeri perfectament planxat en un terreny molt tècnic, seguit d'un doble aeri executat a tota velocitat en una zona molt exposada, coronant la seva espectacular línia amb un aeri molt tècnic. I la suïssa Maude Besse, acabada de recuperar d'una lesió, ha arrencat com una fletxa del del porticó de sortida cap a la secció de major pendent de tota la muntanya, on ha marcat una línia molt ràpida i directa, en què ha executat múltiples aeris que l’han dut al tercer lloc.

En esquí masculí, el primer lloc ha estat pel nord-americà Ross Tester, que no ha donat mostra dels típics nervis del debutant, sortint pel porticó a tota velocitat, desplegant una classe magistral de ‘freestyle’. Ha irromput en l'escena de l'FWT amb una rotació 360, seguida d'un enorme aeri, per finalitzar amb un gran ‘backflip’ que l'ha portat fins a la victòria en la seva primera prova de la disciplina. El francès Maël Ollivier, segon, ha inaugurat el seu compte FWT amb un arriscat 360 planxat en una estreta canal, que ha encadenat a gran velocitat amb un altre aeri molt exposat. A la secció intermèdia ha realitzat diversos aeris i ha acabat la seva ronda fluida i dinàmica planxant un altre descomunal vol. La tercera plaça ha estat pel neozelandès Blake Marshall, que semblava còmode amb un equipament que ha hagut de demanar prestat en arribar a Andorra, i ha executat un ‘tailgrab-360’ relaxat abans d’un doble aeri a la velocitat d’un llampec a la secció intermèdia, i un potent aeri a la secció baixa.

FWT21 ORDINO ARCALIS JBERNARD AO9I4802
Pirueta d'un dels 'riders' participants a la competició al Port del Rat.

Quant a l’‘snowboard’, la francesa Marion Haerty ha acabat primera entre les dones demostrant que està disposada a caçar un quart títol mundial en una ronda repleta d'acció que l'ha portat fins a la victòria. Ha marcat el to amb un gran aeri només sortir, abans de volar en múltiples ocasions amb molt d'estil i destresa. Erika Vikander, americana, ha estat segons. Ha arrencat la seva ronda amb uns bons girs en terreny pendent, abans d'encadenar una línia fluida en què ha inclòs molts aeris i ‘grabs’. La seva compatriota Katie Anderson ha trobat neu fresca i l'ha utilitzat per encadenar bons girs d’alta muntanya i completar una ronda neta en la qual ha mantingut la seva línia tot i les complicades condicions de la part inferior, completant amb un aeri impecable que l’ha portat al tercer lloc del podi.

La victòria entre els homes, també en surf de neu, ha estat pel britànic Cody Bramwell. Ha fonamentat la victòria en la seva primera competició FWT en un ‘backflip’ gegant en terreny seriosament exposat, abans de volar una roca enorme a la part inferior amb un ‘ollie' anticipat, marcant de doble ‘shifty mid-air’. Dos americans han acabat segon i tercer. Blake Moller ha pres la sortida a tot gas i ha pujat per primera vegada a l'pòdium gràcies a la creativitat de la seva línia, en què ha planxa un ‘backflip’ enorme, seguit d'un sorprenent triple aeri molt tècnic. I Nils Mindnich amb la seva característica fluïdesa, ha executat una línia amb 360º amb molt aire per deixar clar que va lluitarà per un segon títol mundial consecutiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending