Marc Solsona, segon en la seva categoria en la recuperada pujada Gironella-Casserres

Gerard de la Casa va tornar a competir després de la lesió i va ser tercer en turismes mentre que Joan Vinyes va participar en la modalitat d’exhibició

Marc Solsona, durant un moment de la pujada.
Marc Solsona, durant un moment de la pujada. Fotoesport

El pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Marc Solsona, ha completat una bona actuació en la seva participació en la pujada Gironella-Casserres. El jove corredor ha acabat en segona posició entre els CM, a tan sols cinc dècimes del podi absolut de la prova, recuperada després de deu anys sense celebrar-se. Gerard de la Casa, en categoria turismes, va ser tercer; i Joan Vinyes va participar en la modalitat d’exhibició.

Els pilots andorrans no han volgut perdre’s el retorn d’una prova mítica en el món de l’automobilisme català. De fet, la cita, organitzada per l’Escuderia Berguedà, sempre havia tingut una notable presència de corredors del Principat. Sense anar més lluny, el mateix Vinyes l’havia guanyat els anys 1992 i 1993 mentre que el seu pare va ser el millor en fins a sis ocasions.

De fet, el guanyador absolut d’aquesta edició del retorn també té sabor andorrà. Ha estat el resident Jordi Gaig, amb el seu Porsche 911 GT3 R, seguit d’Eudald Carbonell. En tercera posició va quedar Jordi Enjuanes.

Per la seva banda, Solsona també va completar una bona actuació, sent segon en la seva categoria, fet que li permet continuar amb la progressió dels darrers temps. “Tot ha anat molt bé, cada vegada em trobo més còmode al volant de l’Speed Car i faig tot el possible per portar a la pràctica tots els consells que rebo sobre el pilotatge del cotxe”, ha comentat.

De la Casa va poder tornar a competir després de quatre mesos de lesió al canell. “Les sensacions van ser bones, però encara queda camí per recórrer. El canell ha respost bé, però en general la falta de confiança és important i això només ho podem recuperar competint”, ha manifestat.