Malson del Morabanc abans de Nadal

Els tricolors, amb un Jean Montero desaparegut i només amb Hardin salvant els mobles, cauen amb estrèpit contra un Gran Canària molt superior en tots els aspectes del joc (77-98) i encadenen la vuitena derrota consecutiva

Borg intenta aturar una enrrada a cistella de Hopp.

Nadal serà dur a les files del Morabanc. Davant el Dreamland Gran Canària, el que han viscut els aficionats tricolors ha estat un autèntic malson. Els insulars han passat per sobre d’un equip absolutament desastrós en gairebé totes les facetes del joc. Mai han tingut cap opció. La pallissa final (77-98) és totalment justa. I, també, la vuitena derrota consecutiva d’un equip en caiguda lliure. La por a un nou descens, ara sí, està ben justificada. L’única nota positiva de la nit? L’afició, responent novament a la perfecció a la crida per aportar peluixos al descans.

No ha completat un bon primer quart el Morabanc, malgrat que els primers minuts semblaven esperançadors, situant-se amb un 6-2 al marcador. A partir d’aquí, per un costat, ha començat a fallar massa en atac. I no perquè no generés bones opcions de llançament, sinó perquè no s’aprofitaven. Alguns dels tirs fallats eren molt clars i, en canvi, els jugadors de Lezkano, no encertaven. El millor anotador ha estat Harding, que ha encistellat tres cops, però ha fallat quatre més.

I, en canvi, el Gran Canària ha sabut sobreposar-se d’un inici a baix ritme però redreçar el rumb. I, sobretot, fer mal des del perímetre. Especialment inspirat, Brussino, amb vuit punts. Els insulars han anat obrint forat fins a tancar el període amb un triple de Salvó (16-24). Inici, doncs, preocupant.

Res ha millorat al segon quart. Al contrari, encara ha anat a pitjor. El Gran Canària seguia inspirat i el Morabanc, novament, fallant massa en accions a priori assequibles. Per acabar de completar el problema, Shurna es mostrava brillant des de fora del perímetre, amb dos triples més que han situat un +12 al marcador en només tres minuts (21-33).

GB Brussino anota davant la mirada desesperada d'un jugador tricolor.

Els intents de Lezkano des de la banqueta en forma de temps morts i de canvis no han rutllat. El Morabanc ha continuat absolutament desastrós en atac, ni tan sols s’anotava fàcil des de la línia de tirs lliures. I, a més, en defensa s’ha afeblit molt, amb moltes dificultats per robar pilotes. Resultat? A poc a poc el Gran Canària ha anat ampliant la diferència fins als vint (31-51) en el darrer minut. Una contra final conduïda per Rafa Luz ha escurçat lleugerament l’avantatge (33-51).

Al descans, s’ha viscut el millor moment de la nit. Tradició ja per aquestes dates, tocava llançament de peluixos en benefici dels nens més desafavorits per a la campanya impulsada per Ràdio Televisió d’Andorra en benefici de Caritas. Novament, el públic no ha fallat i la pista s’ha omplert de joguines que Pare Noel, el Tio o els Reis d’Orient s’encarregaran de distribuir.

El retorn dels vestuaris no ha estat dolent per al Morabanc, que amb un parcial de 5-0 amb triple de Borg i cistella de Harding ha començat a somiar. Ha millorat el conjunt tricolor en defensa i això li ha permès apropar-se en el marcador fins a només dotze punts (48-56), malgrat que es continuava patint massa per anotar. Brussino, però, ha tornat a aparèixer des de fora del perímetre per tallar la reacció dels locals i refredar novament la Bombonera (44-61) a l’equador del període.

El Gran Canària, de nou, ha agafat embranzida davant un rival que, per exemple, trobava molt a faltar un desaparegut Jean Montero -molt mal partit del dominicà davant el seu antic equip-. I sobretot ha tornat a trobar l’encert en els triples, fet que li ha permès anar ampliant encara més la diferència, fins a 25 (53-78) a final del quart.

Diversos jugadors de Gran Canària i Morabanc busquen una pilota.

Qualsevol opció de girar la truita passava inevitablement per una gesta (o segons es miri, un miracle). I malgrat un nou parcial inicial bo (6-0), no era el dia. El Gran Canària ha continuat sent molt superior en totes les facetes del joc davant un Morabanc sense intensitat defensiva ni idees en atac. També, s’ha de dir, perjudicat pel baix rendiment d’homes, com Montero, cridats a aportar molt més que aquesta nit. El duel estava sentenciat i, al final, el dubte era saber la magnitud d’una nova ferida, aquesta gran, tant pel tanteig com pel fet que és la vuitena consecutiva. Al final, i davant un rival que ja ha aixecat el peu de l’accelerador, s’ha maquillat lleugerament el marcador. 21 de diferència (77.-98)

Duríssima nit, doncs, la viscuda pel Morabanc. La derrota complica encara més la situació de l’equip que necessitarà una reacció immediata. Ho intentarà fer, dijous vinent, a la pista del Cadademont Saragossa.

Pavelló: Poliesportiu d’Andorra.
MORABANC ANDORRA (77): Rafa Luz 4, Borg 10, Llovet 0, Harding 13, Maric 13 -cinc inicial-, Andric 7, Starks 3, Montero 7, Rubio 6, Okoye 2, Dos Anjos 12 i Somogyi 0. 9 de 17 en tirs lliures; 22 de 44 en tirs de dos; 8 de 23 en triples. 33 rebots (11+22). 20 faltes.
DREAMLAND GRAN CANÀRIA (98): Slaughter 2, Albicy 4, Brussino 27, Peios 3, Happ 20 -cinc inicial-, Bassas 3, Salvó 5, Shurna 21, Landesberg 11 i Lammers 2. 13 de 20 en tirs lliures; 20 de 33 en tirs de dos; 15 de 36 en triples. 39 rebots (11+28). 19 faltes.
Àrbitres: Pérez, Serrano i Lucas
Parcials: 16-24 / 17-27 (33-51) / 20-27 / 24-21 (77-98).