Majoral destaca que el Mundial de Triatló demostra que “podem acollir proves d’alt nivell

Tant des del comú lauredià com des de Naturlàndia es fa un balanç molt positiu del desenvolupament de la competició i es confia que sigui només la primera de moltes

Al llarg del diumenge s'han celebrat les diferents proves de relleus.
Al llarg del diumenge s'han celebrat les diferents proves de relleus. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Satisfacció enorme a Sant Julià pel desenvolupament del campionat de món de Triatló d’hivern celebrat aquest cap de setmana a Naturlàndia. Des del comú lauredià i el parc temàtic s’ha valorat de forma molt positiva els dos dies de competició. El cònsol major, Josep Majoral, ha destacat que la bona organització de l’esdeveniment demostra que la parròquia està preparada per ser un referent mundial en aquest tipus de proves de primer nivell.

“És un gran pas perquè, finalment, Sant Julià es converteixi en un referent mundial en el desenvolupament d’aquests esdeveniments”, ha afirmat el mandatari. Al seu entendre, el Mundial de Triatló ha estat “una prova de foc” i, ha volgut remarcar, s’ha aprovat amb molt bona nota. “Hem demostrat que Naturlandia i la parròquia estan preparades per acollir més proves d’esquí de fons, i treballarem amb les institucions per aconseguir ser la seu de més proves internacionals”, ha assegurat.

En una línia molt similar s’ha expressat el director de l’ecoparc. Xavier Ajona s’ha mostrat satisfet per la coordinació que ha existit entre totes les parts involucrades i ha posat en relleu la predisposició i els esforços que s’han dut a terme per part del COEX, el Govern, el comú, la multinacional Ironman i Naturlandia.

“Ha estat un repte per a tothom, perquè la climatologia no ha ajudat i alguns trams presentaven mancances de neu”, ha admès Ajona. Per això, ha explicat, “han calgut moltes hores de dedicació i recursos, però ha valgut la pena l’esforç, perquè hem demostrat que la instal·lació ha estat a l’altura de l'esdeveniment i que al país tenim potencial humà i logístic per acollir aquest tipus d'esdeveniments”.

Els primers a reconèixer el bon treball realitzat han estat els responsables de la International Triathlon Union (ITU). Des de l’organisme s’ha lloat la feina feta per Andorra i s’ha valorat de forma molt positiva el desenvolupament de les diferents proves.

Pel que fa a la competició, aquest diumenge s’han disputat les cursa de relleus. En categoria masculina s’ha proclamat campió l’equip noruec, que també s’ha endut la prova dels júniors. En dones, Itàlia ha estat la que s’ha penjat l’or.

 

Comentaris

Trending