Jugadors de l’FC Ordino denuncien el club a la FAF per impagament

Els futbolistes lamenten que des que hi va haver un canvi de junta el març no han percebut les retribucions pactades i se’ls ha tingut ‘abandonats’ en un hotel d’Erts durant el confinament

Una imatge d'un partit de l'Ordino, amb l'Inter d'Escaldes de rival.
Una imatge d'un partit de l'Ordino, amb l'Inter d'Escaldes de rival. FAF

Jugadors de l’FC Ordino han instat davant la Federació Andorrana de Futbol (FAF) el mecanisme especialment pensat per denunciar l’incompliment de les compensacions econòmiques pactades. És el pas previ per portar l’entitat ordinenca a la FIFA per impagament, una situació que pot derivar en sancions per al club. Alguns dels futbolistes també han lamentat haver passat tot el confinament ‘abandonats’ en un hotel d’Erts.

Els futbolistes denunciants -com a mínim n’hi ha dos que han comunicat la situació a la FAF- han posat en coneixement de l’ens federatiu que des del mes de març, quan hi va haver un canvi de junta tot assumint Yassin Gurlek la presidència que durant temps havia ostentat David Urrea, no han percebut ni un euro d’allò que s’havia pactat. La nova junta, impulsada per l’expilot de motos resident Rubén Xaus, hauria al·legat les dificultats que ha suposat també alhora de fer els tràmits burocràtics de ‘traspàs de poders’ tot l’impacte de la pandèmia, que hauria fet endarrerir alguns dels passos que calia donar.

Els jugadors, però, consideren que la burocràcia no els pot deixar desemparats, com també hauria quedat almenys sense cobertura legal en no tenir els papers degudament en regla per residir al país el tècnic que els nous mandataris del club haurien incorporat a la disciplina de l’entitat ordinenca. Alguns dels futbolistes han lamentat haver hagut de passar el confinament en un hotel d’Erts explotat per Gurlek, que consideren que almenys durant aquest temps de reclusió no reunia les condicions mínimes. Sense els àpats pactats ni aigua calenta o en condicions de salubritat molt qüestionables.

El club asseguraria que estaria fent el necessari per mirar de resoldre la situació en el més breu termini de temps possible. D’altra manera s’arrisca a què li sigui imposada una sanció que podria arribar als 300.000 euros i dues temporades completes amb la impossibilitat de poder fitxar nous jugadors. La multa hipotètica -els jugadors creuen que ja se superat amb escreix el termini màxim que el club tenia per regularitzar la situació- afectaria tant l’àmbit nacional com l’internacional.

Comentaris (1)

Trending