La inoperància ofensiva i Shermadini llasten al Morabanc Andorra davant el Tenerife

L’interior georgià (23 punts) i Kyle Guy (17) han dinamitat un partit que mai s’havia escapat de les mans dels visitants (66-79)

Gio Shermadini, MVP del partit, anotant davant la mirada dels jugadors del Morabanc. ACB

El Morabanc Andorra ha tornat a caure en els mateixos errors que en l’última visita a Palència. Un primer quart per oblidar i la poca solidesa en les dues zones han deixat sense opcions als de Lezkano i han caigut davant un Lenovo Tenerife (66-79) sostingut per Shermadini, que ha acabat amb un 37 de valoració i apropa als canaris a la zona alta de la taula.

Lezkano ha recuperat a Okoye al cinc inicial, mentre que el Tenerife treia tota la pólvora des del començament en una clara declaració d’intencions. Els canaris han deixat anotar la primera cistella a l’Andorra i, amb Huertas al comandament, han posat la directa per la victòria. Un parcial de 0-12 ha avançat als visitants, una distància que ha obligat a Lezkano a parar el partit.

Semblava que els andorrans sabrien gestionar millor els atacs després del temps mort, però, com a Palència, s’han oblidat la defensa i Huertas ha penetrat fàcilment en un parell d’ocasions, obligant a la reacció instantània de l’Andorra per agafar-se al partit.

Montero s’hi ha tornat amb un triple quan Tyson Pérez i Dos Anjos han començat a fer-se forts sota la cistella. Tots dos han coincidit en el millor moment dels locals, afegit a quatre errades consecutives del Tenerife en tirs de tres que han possibilitat que l’Andorra escurçés el marcador (18-23) al final del primer quart.

Llavors els de Lezkano han començat a donar velocitat als atacs. En ocasions els ha beneficiat, en altres no tant, però la falta d’encert visitant els mantenia en el marcador. El tècnic tricolor ha insistit a ser més agressius en zona defensiva, esperant que s’encengués la bombeta de Harding (0/9 a la primera part) i Montero.

Harding ha acabat el partit frustrat amb el seu percentatge de tir (2/13).

Un parcial molt baix ha marcat gran part del segon quart. Dos equips precipitats i la feblesa de l’Andorra sota cistella auguraven un marcador curt al descans. Però el Tenerife ha estat pacient i ha tornat a agafar distàncies (+11) gràcies a la connexió entre Doornekamp i Shermadini. A l’altra banda Harding frustrava les opcions tricolors de retallar distàncies (27-40), capficat en anotar una cistella que no entrava mai.

Els visitants han afrontat el segon temps amb la comoditat pròpia de gaudir d’un avantatge de 13 punts. Això ha permès a Maric donar una empenta al seu equip anotant quatre punts consecutius al primer minut. Però els espais han permès que Guy comencés a afinar el canell. Dos triples seus, i una jugada dirigida per Huertas i trinxada per Shermadini  han posat el +15, la màxima distància (37-52) que ha agafat el Tenerife.

La intenció hi ha estat, però no era el dia de l’Andorra des del tir. Ni de dos ni de tres. Fins i tot Borg ha errat la majoria dels seus llançaments. Només Tyson Pérez (13) ha aconseguit les dues xifres d’anotació abans de l’últim quart. Mentrestant, Shermadini engrandia el seu compte personal de valoració i el Tenerife aguantava la distància beneficiat pel bonus de faltes local (48-61).

RS534521  01
RS534521 01

Lezkano ha donat uns minuts profitosos a Somogyi per la recta final. També a Llovet. Els andorrans han continuat anotant amb comptagotes per aferrar-se al partit d’alguna manera, ja que el Tenerife seguia abusant del tir de tres. Però ha estat el dia de Guy imposant-se en el duel sobre un Harding totalment impotent, provocant un parcial definitiu de 0-7 que ha acabat de trencar el partit (56-73).

La potència de Shermadini, treient faltes de tot arreu, ha compensat les pèrdues visitants. Un altre triple de Guy i el gegant georgià ha estat el que ha sentenciat un partit (66-79) on l’Andorra ha tornat a repetir els mateixos errors, als que s’han afegit nuls percentatges en el tir. Els de Lezkano tornen a perdre un partit que se’ls ha escapat des del principi i comencen a encaminar-se cap a les posicions de descens.

FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (66): Andric 3, Pérez 13, Montero 7, Luz 2, Borg 5, Llovet, Harding 6, Okoye 12, Dos Anjos 4, Madsen, Somogyi 2, Maric 12. 16 de 17 tirs lliures; 19 de 56 llançaments de 2; 4 de 18 triples; 34 rebots; 20 faltes, sense eliminats

LENOVO TENERIFE (79): Vicedo, Fernández 4, Fitipaldo 5, Huertas 14, Salin, Guy 17, Sastre 7, Shermadini 23, Abromaitis, Cook 4, Guerra 5, Doornekamp. 11 de 13 tirs lliures; 22 de 32 llançaments de 2; 8 de 26 triples; 39 rebots; 18 faltes, sense eliminats

Àrbitres: Pérez Pérez, Sánchez Sixto i David Sánchez.

Parcials: 18-23; 9-17; 21-21; 18-18