“Hem demostrat que un equip femení pot ser molt competitiu al Dakar”

Margot Llobera i Mercè Martí fan una valoració molt positiva de la participació en la prova tot i haver d'abandonar a la penúltima etapa

Comentaris

Les cinc components de l'equip a l'Aràbia Saudita.
Les cinc components de l'equip a l'Aràbia Saudita. TWITTER/MERCÈ MARTÍ

La parella formada per la catalana Mercè Martí i l'andorrana Margot Llobera fan un balanç positiu de la seva participació al Dakar 2022. Consideren que han fet una bona feina i que han pogut demostrar que un equip femení pot ser molt competitiu. Va haver d'abandonar a la penúltima etapa per un problema mecànic.

La copilot Margot Llobera ha explicat que no van veure una duna tallada, van donar tombs i van doblegar el xassís. "Ens quedem amb la part positiva que és la feina espectacular que hem fet tot l'equip". Tot i la feina per la reparació, l'organització ja no els va deixar sortir. Opinen que l'accident va ser degut a la mala sort. Mercè Martí, la pilot, opina que "és una llàstima no haver pogut arribar al final que era el nostre objectiu. Tot i així, estem molt orgulloses del que hem fet i haver pogut demostrar que un equip femení pot ser molt competitiu en una prova tan dura com és el ral·li Dakar" . De fet, el seu ha estat el primer equip íntegrament femení a la història de la competició formant part del CMR Group Women Dakar Team, i ho han fet a l'Aràbia Saudita. 

En aquest país, els drets de les dones han estat severament limitats en comparació amb els drets de les dones en molts dels seus països veïns a causa de l'estricta interpretació i aplicació de la llei islàmica o xaria. El Global Gender Gap Report del Fòrum Econòmic Mundial de 2016 va situar a l'Aràbia Saudita en la posició 141 dels 144 països per la paritat de gènere, i per sota de 134 dels 145 en 2015. El Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides va elegir Aràbia Saudita com a membre de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de 2018-2022, un fet àmpliament criticat per la comunitat internacional.

Sortosamen, els problemes ha estat només en l'àmbit competitu. El primer dia ja van tenir un ensurt perquè el cotxe va estar a punt de cremar-se en els entrenaments. La boca del dipòsit de gasolina tenia alguna defecte de fabricació. Aquest any, la normativa de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) obliga a disposar d'un boques de dipòsit com les de la Fórmula 1.

Aquesta ha estat la primera participació de Margot Llobera al Dakar. A més de Mercè Martí, l'equip ha estat format per les mecàniques Jéssica Nebra i Iona Hernández; Núria Gaja ha fet de coordinadora. Van preparar la seva participació competint a la Baja Aragón i al ral·li de Zuera, van entrenar deu dies a Dubai i van fer assajos durant una setmana al Marroc.

Etiquetes

Comentaris

Trending