L’FC Andorra nota la falta de ritme i cau a la Copa davant un Burgos superior

Els gols de Javi Gómez i Saúl certifiquen el millor joc dels locals davant uns tricolors que han tingut massa imprecisions al mig del camp i sempre han anat a remolc del rival

Isma Cerro, durant el partit jugat al camp del Burgos, l'únic oficial com a tricolor. FC Andorra

El periple de l’FC Andorra per la Copa del Rei ha estat curt, molt curt. Els tricolors han caigut derrotats amb justícia davant un Burgos superior. Els homes de Nacho Castro, que ha introduït moltes novetats a l’onze, no han completat un bon partit i han notat la manca de ritme provocada pel brot de coronavirus que els va afectar ara fa unes setmanes. Javi Gómez i Saúl ho han sabut aprofitar per classificar els burgalesos per la segona ronda.

El duel ha començat amb un clar avís per part de l’Andorra. Pedraza, de cap, ha obligat Óscar López a lluir-se amb una gran mà per evitar el gol, després d’un cop de cap com a culminació d’una bona acció a pilota aturada. Ha estat, però, un miratge en un primer temps on els locals han dominat, han tingut la pilota i han creat les millors ocasions, davant un quadre tricolor que a punt ha estat de pagar cares les excessives pèrdues a la zona medul·lar.

I és que el Burgos ha controlat el joc i ha arribat amb perill a l’àrea de Bañuz, que ha hagut d’intervenir en diverses ocasions per evitar el gol. La primera, al minut 16’, desviant un xut d’Alarcón. En el refús posterior, Álvaro ha enviat la pilota al pal. El mateix jugador, tres minuts després, ha enganxat una altra esfèrica morta per connectar un llançament que ha marxat lleugerament desviat a l’esquerra de la porteria tricolor.

El gran problema dels andorrans en aquest primer temps ha estat el fet que no han trobat la fórmula per treure la pilota des del darrere. Massa imprecisions i massa esfèriques perdudes. En canvi, els burgalesos ho han sabut aprofitar per aproximar-se a l’àrea, sobretot per les bandes. Al xiulet que indicava el descans, quedava clar que molt havia de millorar l’Andorra per emportar-se l’eliminatòria.

50726752382 6e75540d53 o
Pastor, una altra de les novetats a l'onze, salta per refusar una pilota.

L’inici del segon temps, però, no ha estat pas millor. De fet, els minuts inicials d’aquest període han estat encara més preocupants, amb seriosos problemes ja no per creuar la divisòria sinó per sortir de l’àrea. Undabarrena i Juanma han estat a punt d’aprofitar-ho en dues ocasions gairebé consecutives.

Vist el panorama, Nacho Castro ha mogut banqueta. Ha fet entrar Bover i David Martín. Segons després d’aquest canvi, Casadesús ha provat fortuna amb un xut des de la frontal que el porter local, Óscar López, ha pogut desviar. La rèplica del Burgos l’ha donat Juanma, amb un cop de cap a centrada des de l’esquerra que ha sortit desviat per ben poc.

El càntir havia anat a la font ja massa vegades. I, al final, s’ha trencat. Al 57’ el Burgos ha anotat el primer després d’una gran acció col·lectiva. Piscu ha assistit a Juanma que, dins l’àrea, ha donat la passada de la mort perquè Javi Gómez culminés l’1-0.

50726658896 c34b3bf6d2 o
Un instant del partit.

El gol ha deixat tocat l’Andorra i ha animat el Burgos, que ha pogut sentenciar en els minuts posteriors, amb opcions de Piscu, salvada per Bañuz, (64’), i un xut de Mumo que ha fregat el pal. Han trigat els tricolors senyals de vida i, de fet, només en el tram final han arribat amb perill. La millor opció per igualar l’ha tingut David Martín, en gairebé l’única acció de combinació dels andorrans en tot el partit. El seu xut, en una posició immillorable a passada de Casadesús, ha marxat desviat.

I amb l’Andorra llançat a l’atac a la desesperada, ha arribat la sentència. Passada llarga cap a Guillermo, en posició si més no, dubtosa, que li ha permès plantar-se sol a l’àrea. Davant la sortida de Bañuz ha cedit a Saúl que ha tancat el duel i ha confirmat l’eliminació dels tricolors, una derrota justa vist el que s’ha vist sobre el camp. Queda clar que, de cara al partit de diumenge a la Feixa Llarga haurà de millorar molt el rendiment.

FITXA TÈCNICA

Camp: El Plantío. 850 espectadors.
BURGOS CF (2): Óscar López, Álvaro, Leak (Mumo, 66’), Undabarrena (Cerrajeria, 78’), Navarro, Juanma, Alarcón (Saúl, 66’), Javi Gómez (Molina, 78’), Elgezabal, Córdoba i Piscu (Guillermo, 66’).
FC ANDORRA (0): Bañuz, Pastor (Iker, 66’), Vilanova, Borja, Riverola (Serrano, 78’), Marchán, Aguado (David Martín, 52’), Pedraza (Carlos Martínez, 66’), Isma Cerro (Bover, 52’), Casadesús i Ballarín.
Àrbitre: Iglesias Gutiérrez (Cantàbria). T.G. Mumo, Navarro / -.
Gols: 1-0, Javi Gómez (57’). 2-0, Saúl (91’).

Nacho Castro: “És simple: ha passat qui més mèrits ha fet”

El tècnic de l’FC Andorra, Nacho Castro, ha reconegut després del partit que “ha passat qui més mèrits ha fet”. L’entrenador tricolor, però, no ha marxat descontent amb els seus jugadors, de qui ha volgut valorar que “han competit bé”, tot recordant el fet que acumulaven gairebé quatre setmanes sense jugar i que molts d’ells “han passat el coronavirus amb força símptomes”. Al seu entendre, cal veure el cantó positiu de “no haver perdut mai la cara al partit”, tot i admetre que el Burgos ha generat ocasions “per matar abans el partit”.