La FAF vol posar fre als impagaments amb sancions als clubs morosos

L’assemblea, que ha validat un pressupost de 6,5 milions d’euros, ha aprovat també una mesura que obligaria els equips a presentar un certificat d’estar al corrent amb futbolistes, treballadors i seguretat social

Un instant de l'assemblea de la FAF.
Un instant de l'assemblea de la FAF. FAF

La Federació de Futbol (FAF) impulsarà mesures que evitin impagaments per part dels clubs. Així es canvia el reglament de l’entitat per evitar situacions com les denunciades tant aquesta temporada com les anteriors. La modificació podria implicar el descens del club morós o, fins i tot, quedar exclòs de les competicions. Aquesta proposta ha estat validada pels clubs durant l’assemblea que s’està celebrat aquest dimecres i en la qual s’ha aprovat, també, el pressupost, que ascendeix a 6,5 milions d’euros.

El president de la FAF, Fèlix Álvarez, ha posat en relleu que la gestió del club depèn, justament, d’ells i, per tant, “no ens hi posen”. Ha afirmat, això sí, que enguany tots han rebut els diners que se’ls havia de transferir. Malgrat això, l’ens federatiu és conscient que els problemes d’impagaments han estat massa habituals i, per això, es vol introduir un canvi en el reglament.

La nova normativa, que ha estat validada pels mateixos clubs, implicaria que, a cada final de temporada, s’hagi de presentar un certificat d’estar al corrent dels pagaments, tant a jugadors i altres membres dels equips com a la CASS. Si no es fes, es donaria una moratòria per poder regularitzar la situació. Álvarez ha apuntat que aquesta es podria allargar fins al sorteig del calendari. Si llavors encara es manté la situació, la sanció podria suposar el descens de categoria o, fins i tot, no poder competir.

El canvi s’ha aprovat en l’assemblea que també ha abordat els comptes de la Federació. Els de la temporada que tot just ha finalitzat, amb un superàvit de 121.000 euros, i els de la vinent, amb 6,5 milions d’euros de pressupost. Tots dos aprovats. Una de les partides inclou els diners necessaris per començar les obres del nou camp a Encamp. La previsió és poder aprovar el projecte constructiu durant l’estiu i adjudicar els treballs amb l’inici de la tardor. El cost estimat de l’estadi ascendeix a 6,5 i 7 milions d’euros, part dels quals els sufragaria la UEFA via el programa ‘hat trick’.

L’acte també ha servit per aprovar el nou pla de competicions. La Copa Constitució passarà a tenir catorze participants (els vuit clubs de la Lliga Multisegur i sis de la Lliga Unida. A banda, no hi haurà caps de sèrie i, per tant, el sorteig serà pur. Pel que fa a la màxima categoria, tornen les tres voltes i hi haurà 'play.off'. En total, 27 jornades des mitjans de setembre fins al 15 de maig.

Etiquetes

Comentaris

Trending