La FAF preveu un ajut als clubs perquè puguin pagar les fitxes dels mesos d’aturada

El president de l'ens, Fèlix Àlvarez defensa el protocol de seguretat als entrenaments davant les crítiques de futbolistes que “després se’n van d’excursió a la muntanya sense mesures de seguretat i en un dia de risc d’esllavissades”

El president de la FAF, Félix Álvarez, durant una roda de premsa.
El president de la FAF, Félix Álvarez, durant una roda de premsa. C.C.

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) es planteja ajudar els clubs a afrontar els perjudicis de la crisi del coronavirus, entre els quals els salaris dels jugadors al llarg d’aquests mesos. Així ho ha explicat el president, Fèlix Àlvarez, que també ha defensat el protocol sanitari dels entrenaments davant “el mal” que han generat les crítiques per part d’alguns futbolistes que “el veuen poc segur i després se’n van a fer excursions a la muntanya en un dia amb risc de pluja i esllavissades”. També ha avançat que, si es reinicia la lliga, es faran tests massius cada divendres abans de la jornada del cap de setmana.

Àlvarez ha explicat que al llarg d’aquests mesos “hem mantingut reunions amb els clubs i hem marcat una sèrie de pautes”. En concret, “els vam sol·licitar que ens fessin arribar una memòria amb els perjudicis que havien sofert per poder ajudar-los”. Fins al moment, ja són dos els que han enviat la informació.

Sobre els impagaments de fitxes, el dirigent de la federació deixa clar que "sempre vam dir als clubs que havien de negociar amb els jugadors" 

“Estem esperant que ens diguin quin perjudici han tingut”, ha indicat el president de la FAF, que ha deixat clar que “els volem ajudar” tot apuntant que “hem de mirar quin criteri és el més just per tothom, si hem de donar alguna xifra igual per a tots o si hi ha algun club que ha patit més”. Per tant, ha apuntat, “un cop tinguem aquestes dades, sabrem de quina quantitat estem parlant i si els ajudem en tot o en part”.

Àlvarez ha admès que hi ha jugadors que no han cobrat aquests mesos i ha deixat clar que aquesta no és pas la indicació ni de la FAF ni de la UEFA o la FIFA. “Sempre els hem orientat segons el que marcaven aquests organismes i els vam dir que havien de negociar; alguns no ho han fet”, ha comentat.

El dirigent federatiu ha volgut comparèixer davant els mitjans per trencar una llança a favor de protocol sanitari establert en la tornada als entrenaments, davant les crítiques per part d’alguns jugadors i de l’Associació de Futbolistes (AFA), que considera injustes. “Vaig anar ahir al camp i em va sorprendre agradablement perquè s’assimila als que hi ha als països veïns ha explicat”, ha assegurat. Álvarez no s’ha mossegat la llengua davant d’alguns dels retrets rebuts.

Álvarez avança que, si es reinicia la lliga, es faran tests de coronavirus cada divendres, vàlids per la jornada del cap de setmana i la del dimecres i qui no els accepti, no podrà jugar

“Hi ha gent que opina del protocol i diuen que és insegur i poc fiable i, després, constates que ni se l’han mirat”, ha afirmat, tot recordant que “l’hem preparat amb professionals llicenciats en educació física, per poder-lo fer en condicions, i amb la col·laboració del biòleg Joel López”. Per això, ha lamentat que “sap greu veure que la feina no es valora”. I, per reblar el clau, ha apuntat que “jugadors que consideren que el protocol no és suficientment segur i que deien que hi havia un risc elevat de lesions i contagis després veiem a les xarxes socials que alguns han estat d’excursió a la muntanya, sense protecció ni distància de seguretat i en un dia marcat per la pluja i amb risc elevat d’esllavissades. No volen entrenar però després veus aquests vídeos i no acabes d’entendre res”. Ho feia en una clara referència a futbolistes de l’Inter d’Escaldes, que diumenge van fer una sortida conjunta al pic del Casamanya.

Àlvarez també ha justificat la decisió de no fer tests als jugadors previs a la represa dels entrenaments. “Ens ho podíem permetre, però pensem que altres sectors ho poden necessitar més en aquests moments”, ha indicat, tot avançant que si es reinicia la competició, es faran de forma massiva i, a més, com a condició sine quan non perquè un futbolista pugui jugar.

“Estem treballant per aconseguir tests, que no és fàcil, i les negociacions van per bon camí”, ha explicat. La idea és, un cop es reprengui el campionat -es treballa amb la data de la segona setmana de juliol-, fer PCRs massives cada divendres, que serien vàlides per la jornada del cap de setmana i la del dimecres. I amb una clara advertència: “si un jugador no ho vol fer-ho, li haurem de prohibir l’accés a les instal·lacions. Si no se’l fa, no se’l permetrà jugar, hem de protegir la salut de la resta. Algú pot pensar que es desvirtua la competició, però és per seguretat”.

L'Encamp serà el representant andorrà a la Champions de futbol sala, un cop la lliga s'ha donat per finalitzada

Aquesta obligació també serà pels futbolistes no residents. Àlvarez entén que quan es reiniciï la competició, les fronteres ja estaran obertes i, per tant, podran venir a entrenar i jugar.

Pel que fa a la lliga de futbol sala, el president de la FAF també ha argumentat els motius que han portat a l’ens a acordar amb els clubs que es doni per acabada. “El cost econòmic i els recursos en personal que ens suposa la represa dels entrenaments al futbol és important. Aquí, depeníem dels comuns i no era lògic demanar a un que posés personal a un pavelló per controlar que el protocol es compleix”, ha apuntat. També ha avançat que serà l’Encamp, que liderava el torneig amb sis punts d’avantatge, qui participi en la prèvia de la Lliga de Campions.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending