Un excels darrer quart permet sumar al MoraBanc el segon triomf del curs (64-69)

Els andorrans, amb moltes baixes i espessos durant trenta minuts, s’enduen la victòria de Manresa liderats per Hannah i Sergi Garcia

Clevin Hannah, el millor del MoraBanc, encara la cistella.
Clevin Hannah, el millor del MoraBanc, encara la cistella. JOAQUIM ALBERCH / ACB PHOTO

Qui ho hauria dit durant trenta minuts. Grisos. Espessos. Però aquest dissabte, a Manresa, el MoraBanc n’ha tingut prou amb deu minuts, els darrers, i amb dos homes, Clevin Hannah durant tot el matx, i l’últim quart de Sergi Garcia (onze punts), per sumar la segona victòria del curs. Els manresans encara no saben què és vèncer al temut Nou Congost, que queda clar que sense públic és menys temible. El darrer període ha estat clau.

Perquè els primers tres quarts li han costat molt als andorrans. Jugant a ratxes. Sense continuïtat. Massa minuts basant-se en individualitats no sempre ben resoltes i tot sovint patint per un joc interior massa feble. No és per menys. Si des de l’inici de la temporada no s’ha pogut disposar ni de Moussa Diagne ni de Bandja Sy, aquest dissabte Ibon Navarro tampoc no ha pogut comptat amb el concurs del dominicà Tyson Pérez, un dels millors fins ara. Amb tots aquests inconvenients, i sense tancar bé el rebot, el Baxi Manresa ha pogut portar el comandament gairebé sempre. Fins al darrer quart.

Aquest dissabte Ibon Navarro tampoc no ha pogut comptat amb el concurs del dominicà Tyson Pérez, i el joc interior tricolor ha patit més del compte en moltes fases del matx

La primera acció del partit ha estat una mica exemplificadora de la major part del partit. Després d’una badada inicial dels andorrans, Vaulet ha transformat gràcies a una esmaixada els primers dos punts del partit. Ràpidament Jeremy Senglin s’ha posat els galons de líder de l’equip i amb dos bàsquets seguits, el segon des de més enllà de 6,75, ha fet passar el MoraBanc al davant. Semblava que els d’Ibon Navarro tenien el domini del matx, però entre el moviment de peces des de la banqueta i un cúmul d’errors, els tricolors han perdut la consistència que semblaven tenir i ho aprofitat el Manresa, ara més sòlid, més intens, més ficat en el que calia fer, per protagonitzar un parcial de 8 a 2 i passar al davant (10-9).

El temps mort a menys de tres minuts per acabar el quart ha servit als tricolors per asserenar-se i produir en atac. Després de dos tirs lliures transformats pel local Jonathan Tabu, un bàsquet amb addicional de Hannah i un triple de Jelinek ha canviat el decorat. Paulí i Dime han mantingut els andorrans al davant, obrint fins i tot una mica de forat en arribar al terme dels primers deu minuts (14-20). Vindrien després minuts per al desastre. L’arrencada del segon quart ha estat clarament manresana (19-20). A partir d’aquí, i tot i el domini en el marcador del MoraBanc, els errors d’uns i altres han agafat tot el protagonisme.

RS303654 J05 BAX MBA Firmar acb Photo   J Alberch
Oriol Paulí avança entre Dani Pérez i Juanpi Vaulet.

Tant que costava anotar. La producció ofensiva era més aviat pobre. Fins que dos triples dels locals -primer de Dani Pérez i després de Rafa Martínez- han connectat el Baxi davant d’un pobre MoraBanc amb errors ofensius com el que va fer que Jelinek no hagi encistellat un bàsquet que semblava fet i en la lluita pel rebot Malik Dime hagi comès la seva tercera falta. El joc interior, amb notables absències, s’estava trobant a faltar. Fins al punt que els de Pedro Martínez han aconseguit passar altre cop al davant i arribar al descans amb una avantatge que, això sí, ho deixava tot obert en vista a la segona meitat (32-29).

La represa

Després d’uns compassos de tempteig, l’energia de Vaulet ha tornat a posar totalment al davant els manresans en la represa. L’argentí feia estralls en la defensa andorrana. El clar domini local era per al Baxi una vàlvula d’escapament. Tot un coixí, una assegurança. I així ha estat com els de Pedro Martínez han aconseguit fins a vuit punts de marge (41-33) que han obligat Ibon Navarro a demanar temps mort. La pausa ha fet efecte, i amb una millora en defensa i bones decisions en atac, jugant de manera més col·lectiva, sense aferrar-se en les individualitats, nou punts seguits del MoraBanc li han permès passar al davant (41-42).

Però l’alegria a casa del pobre dura poc. I caient novament en errors no forçats, el Manresa ha tornat a agafar el domini. Encara bo de l’encert de Senglin que ha impedit els de la Catalunya central agafar un marge important. Sols dos punts d’avantatge local (48-46) abans d’iniciar el darrer quart. Vaulet continuava fi. Però Clevin Hannah encara ho estava més. L’americà ha posat les piles al seu equip. Cinc punts seguits del base han posat en òrbita el MoraBanc.

RS303648 J05 BAX MBA Firmar acb Photo   J Alberch
Tunde lluita per un rebot entre Vaulet i Sajus.

De fet, els dos bàsquets del director d’orquestra del conjunt andorrà han estat el preludi d’un parcial de 3 a 16 amb un Sergi García especialment encertat. Ara, de cop, un gris MoraBanc fins al moment estava esdevenint tot un vendaval. García hi ha tornat des de més enllà de 6,75 després que Hinrichs trenqués la sequera manresana (55-65). El Manresa ha intentat aferrar-se a alguna proesa de Dani Pérez i Guillem Jou. Però no n’ha tingut pas prou. Al contra-rellotge, la parsimònia visitant i el marge assolit gràcies a l’encert del base balear del MoraBanc ha estat suficient. Segon triomf en els darrers dos partits disputats. Segona victòria en la Lliga Endesa.

BAXI MANRESA (64): Pérez 8, Jou 8, Vaulet 10, Eatherton 4, Hinrichs 13 -cinc inicial-, Báez 5, Tabu 2, Sajus 2, Mason 7, Martínez 3 i Sima 2. 7 d’11 tirs lliures; 15 de 35 llançaments de dos; 9 de 30 triples; 35 rebots (20+15); 19 faltes.

MORABANC ANDORRA (69): Hannah 23, Senglin 13, Kloof 2, Paulí 4, Dime 1 -cinc inicial-, Tunde 4, Jelinek 7, Llovet 4, Garcia 11 i Colom. 10 d’11 tirs lliures; 16 de 32 llançaments de dos; 9 de 24 triples; 38 rebots (28+10); 17 faltes, sense eliminats

Àrbitres: Baena, Caballero i Pérez

Parcials: 14-20; 32-29; 48-46;

Incidències: el conjunt andorrà ha escalfat amb una samarreta en record al malaguanyat Àlex Lliteras. Els jugadors han lluït un crespó negre a la samarreta.