“Ens han robat un somni”

La plantilla de l’FC Andorra lamenta que l’actuació arbitral va ser decisiva en la seva eliminació a la fase d’ascens, però també aposten per passar pàgina i preparar el debut a la Primera RFEF

Carlos Martínez, subjectat per un membre del club, al final del partit contra la Reial Societat B.
Carlos Martínez, subjectat per un membre del club, al final del partit contra la Reial Societat B. FC Andorra

“Ens han tret un somni”. Clar i català. Així ho sent la plantilla de l’FC Andorra recordant el partit de la primera eliminatòria de la fase d’ascens contra la Reial Societat B i, en especial, l’arbitratge. El nom de Manuel Pozueta Rodríguez trigarà temps a oblidar-se a Prada de Moles. Els jugadors lamenten que les equivocacions del col·legiat càntabre van ser determinants en la seva eliminació. Algú, de fet, demana que, de cara al futur, es plantegi disposar de VAR en aquestes cites. A la vegada, tots ells tenen clar que cal aixecar-se i començar a pensar ja en la pròxima temporada i el debut a Primera RFEF.

Amb més o menys contundència, els futbolistes tricolors no han amagat que, tres dies després del partit, encara els dura l’enuig amb l’àrbitre. Tenen clar que, amb altres decisions, el resultat podria haver estat molt diferent. Un dels que més dolguts està és Carlos Martínez. El davanter recorda especialment el gol que se li va anul·lar al primer temps del duel.

“Quan el faig, tinc clar que no és fora de joc. A la mitja part, l’àrbitre el va revistar i em va reconèixer que no ho era”, ha explicat aquest dimarts després d’un dels darrers entrenaments de la temporada a Prada de Moles. Ell és dels més dolguts i no s’ha tallat a l’hora d’afirmar que “ens han tret un somni”.

Pau Martínez salta per controlar una pilota en una acció del partit.

Relacionat

Amb massa esculls en contra

El ‘pichichi’ tricolor entén que “cal fer alguna cosa” per evitar que situacions similars es puguin repetir en el futur en partits de tanta transcendència. Recorda, de fet, que al llarg del cap de setmana i en altres encontres similars, s’han vist altres errades arbitrals greus. “S’equivoquen. No ho fan volent, però que passi això quan has treballat tota la temporada no és bo per a ningú”, alerta. Per això, veuria amb bons ulls l’opció d’implementar el videoarbitratge (VAR) de cara a les temporades vinents. “Seria el més lògic perquè els equips ens hi juguem massa; és un salt molt important”, remarca.

Més prudent, però també deixant clar el seu enuig, s’ha mostrat Martí Riverola. El migcampista, autor del gol de l’empat al Francisco de la Hera. “Les decisions no ens van ajudar, no ens van ser favorables i això ens va penalitzar molt”, ha comentat. Tot i això, també ha volgut destacar la feina feta per l’equip, tant durant el partit contra la Reial B com al llarg de la temporada. “Hem d’estar orgullosos. No va ser fàcil ni per la temperatura ni per la tensió. I crec que hem fet un pas endavant”, ha afirmat.

Justament, Riverola ha demanat que es valori tot el que s’ha fet fins ara, tot recordant on estava el club fa dos anys i on està ara. “Som ambiciosos, però també hem de veure les coses que s’estan fent bé. Valorar-les. No cal cremar-ho tot i fer una revolució”, ha indicat.

Tant ell com Carlos Martínez acaben contracte. En tots dos casos, però, deixen clar que la seva prioritat seria, si així ho vol el club, intentar continuar a Prada de Moles. “Ja m’han dit que em volen i jo estic bé a Andorra. És qüestió de parlar-ho i entendre’ns”, ha avançat el ‘pichichi’ tricolor.

Comentaris

Trending