Emotiu homenatge a tres pioners històrics de l’esquí andorrà

La FAE ha volgut entregar una placa de reconeixement a Lluís Molné, Lluís Viu i Francesc Viladomat -en el seu cas de forma pòstuma- per la tasca feta per impulsar l’esport de la neu al Principat

https://www.youtube.com/watch?v=ObIk4_CzyH4

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha organitzat un acte d’homenatge per a tres de les figures més destacades d’aquest esport pel seu pes en la seva evolució al Principat. Lluís Molné, Lluís Viu i Francesc Viladomat amb la presència de les seves famílies, han rebut el reconeixement de l’entitat i les institucions, amb el cap de Govern, Xavier Espot, al capdavant, així com del comú d’Andorra la Vella. La celebració ha estat molt emotiva.

El reconeixement a Molné, Viu i Viladomat radica en què els tres esquiadors van ser els primers olímpics andorrans que, a més, van haver de competir sota la bandera espanyola en no estar reconegut encara en aquells anys el Comitè Olímpic del Principat. A més, van ser els promotors de molts canvis a la neu del país primer com a corredors, i després com a dirigents i també empresaris. L’impuls dels tres va ser clau per aconseguir que l’esquí es catalogués d’esport d’Interès nacional.

En l’acte, celebrat, els tres exesquiadors han rebut una placa de reconeixement -Francesc Viladomat de manera pòstuma i a través de la seva família. També tota l’estima de la comunitat de l’esquí andorrà, que ha agraït d’aquesta manera la tasca feta per fer que l’esport agafés embranzida.

Lluís Molné va participar als Jocs Olímpics d’Oslo del 1952, a Cortina d’Ampezzo el 1956, i a Squaw Valley el 1960, Francesc Viladomat va ser olímpic a Oslo ‘52 i Cortina d’Ampezzo ’56, mentre que Viu va participar en els Jocs d’Innsbruck al 64.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending