Dos gols d’Héctor permeten l’FC Andorra salvar un punt (2-2)

L’Espanyol B, gràcies a Max, s’ha situat amb un 0-2 al marcador tot just començar el segon temps però els tricolors han sabut reaccionar i han arribat a merèixer completar la remuntada però s’han de conformar amb l’empat a 2 final

Carlos Martínez ha tingut bones opcions però no encert a l'hora de transformar-les. FC Andorra

L’FC Andorra ha acabat el seu primer duel de la temporada a Prada de Moles amb sensacions contraposades. Els tricolors han pogut remuntar un 0-2 en contra i igualar el duel (2-2) amb dos gols d’Héctor. El regust amarg arriba per la sensació d’haver deixat escapar els primers punts del seu camp i d’haver estat millor en el tram final del duel però no haver pogut traduir això en la tercera diana que necessitaven per sumar el primer triomf en lliga.

S’esperava un partit atractiu, amb dos equips que, a priori, volen ser protagonistes amb la pilota però, almenys en la primera part, això no ha estat així. Tant Andorra com Espanyol B han tingut excessives imprecisions en la circulació de la pilota i això ha provocat que el duel no hagi tingut un dominador clar i, encara pitjor, les ocasions de perill hagin estat escasses. Ara bé, amb una eficàcia ben diferent.

El primer temps ha estat intens però amb massa imprecisions i escasses ocasions de gol, una de les quals ha sabut aprofitar Max arran d’un mal refús de la defensa tricolor

Així, al minut 11’, l’ha tingut Carlos recollint una bona pilota dins l’àrea del porter Fortuño. La seva rematada, però, s’ha acabat anant lleugerament desviada. En canvi, quatre minuts després, els blanc-i-blaus no han perdonat. I, de fet, la jugada no ha estat pas mèrit dels de Jose Aurelio Gay sinó que ha vingut provocada per un error greu de la defensa tricolor, amb un refús dolent a l’hora d’intentar rebutjar una centrada a l’àrea. La pilota li ha caigut a Max que no ha perdonat i ha batut Ratti, titular en el lloc de Bañuz, amb un xut creuat al pal llarg.

L’Andorra ha intentat reaccionar i en el tram final ha tingut més presència a camp contrari. Fruit d’això, al 43’, ha tingut l’opció d’igualar en una centrada de Martí Vila que Carlos ha rematat amb el cap per sobre la porteria del filial.

Al descans, Nacho Castro ha mogut la banqueta buscant un revulsiu amb l’entrada al camp d’Héctor i de Borja, però cap dels dos ha tingut temps material de fer res abans que l’Espanyol B tornés a colpejar. I novament en una acció on la defensa andorrana massa tova. Això ha permès Ferran recollir una pilota morta dins l’àrea i assistir a Max, que no ha perdonat el segon del filial i del seu compte particular.

L’esperança ha ressuscitat, però, en pocs minuts. Al 50’, l’Andorra ha fet el que cal fer en aquestes circumstàncies: retallar diferències ben aviat. Héctor ha recollit un mal refús de la defensa blanc-i-blava, ha retallat Fortuño i ha marcat l’1-2. Els tricolors estaven vius.

El segon gol de Max semblava deixar el duel gairebé sentenciat però Héctor, amb dues dianes, ha estat l’estilet d’un Andorra que no ha llançat la tovallola

I el que també estava viu és el partit. El duel s’ha animat  i molt, amb contínues anades i vingudes i un joc molt atractiu. L’Andorra arriscava i generava perill i el filial intentava aprofitar els espais. Calia veure qui encertaria. I ha estat el conjunt tricolor.

Al 59’, Rubén Bover s’ha inventat una excepcional acció individual entrant des de la dreta, ha trepitjat línia de fons i ha assistit al punt de penal. Allà, venint des del darrere, Héctor ha afusellat Fortuño. En deu minuts, l’Andorra havia igualat un 0-2 en contra.

En l’acció gairebé següent, l’Espanyol B ha fet un crit d’advertència. Becerra ha provat sort des de fora l’àrea i ha obligat Ratti a lluir-se per refusar l’esfèrica, que ha caigut als peus de Max. El davanter blanc-i-blau, però, no ha trobat porteria en aquesta ocasió.

Quedaven 30 minuts i tot podia passar. L’Andorra ha apostat de forma clar per dur la iniciativa i amb un joc més dinàmic ha sabut apropar-se a l’àrea rival, però li ha faltat trobar l’encert de la passada decisiva. L’Espanyol B, per la seva banda, ho ha fiat tot a robar pilotes i sortir a la contra en transicions, tal com havia advertit Nacho Castro en la prèvia, molt ben trenades. El duel, per tant, ha continuat molt viu.

Al tram final, els tricolors ho han intentat i han tancat el filial a la seva àrea. Al 87’, han estat molt a prop del tercer. Carlos ha intentat una rematada de tisora després d’una deixada amb el cap de Casadesús però la pilota ha marxat per molt poc a la dreta de la porteria de Fortuño.

Rematada de xilena que a punt ha estat de fer pujar el tercer gol per a l'Andorra.

És el segon empat de l’Andorra en dos duels. Per tant, l’equip tricolor haurà d’esperar una setmana més a aconseguir la seva primera victòria. La propera oportunitat arribarà al camp del Cornellà.

Camp: Prada de Moles.
FC ANDORRA (2): Ratti, Loureiro, Gaffoor (Mantovani, 74’), Martí Vila (Borja, 46’), Riverola, Pedraza, Marchán (Héctor, 46’), Bover, David Martín (Pau, 56’), Enri (Casadesús, 78’) i Carlos Martínez.
RCD ESPANYOL B (2): Fortuño, Omar, Alejandro, Roman, Pujol, Villahermosa, Recasens, Iván Gil (Grego, 90’), Ferran, Becerra (Nabil, 70’) i Max (Raigal, 78’).
Àrbitre: Irurtzun Artola (Navarra). T.G.: Riverola, Marchán, Bover, Héctor / Pujol, Roman i Becerra.
Gols: 0-1, Max (15’). 0-2, Mas (46’). 1-2, Héctor (50’). 2-2, Bover (59’).