Cop d'autoritat del MoraBanc Andorra a la Leb Or que l'acosta a l'ascens directe

Els tricolors han estat capaços de trencar la imbatibilitat a casa del Valladolid (74-81) amb un gran Felipe Dos Anjos i aprofita l’ensopegada del Zunder Paléncia per obrir un forat de dues victòries respecte a la segona plaça

Felipe Dos Anjos en una jugada contra el Valladolid
Felipe Dos Anjos en una jugada contra el Valladolid Valladolid

El MoraBanc Andorra ha donat un cop d’efecte a la lliga Leb Or després de ser el primer equip a trencar la imbatibilitat del Valladolid al poliesportiu del Pisuerga. S’ha desfet dels de Paco Garcia (74-81) i han aprofitat l’ensopegada del Zunder Paléncia a la pista de San Pablo Burgos 89-85 i això els permet tenir dues victòries de coixí sobre el segon classificat i s’acosta una mica més al títol de lliga i l’ascens directe a l’ACB.

Els tricolors han sortit al parquet del Pisuerga un pèl erràtics en els primers compassos del partit i fruit d’això el Valladolid s’ha arribat a posar vuit punts per sobre (14-6) després d’un parcial de 7-0. A poc a poc, però, l’equip s’ha refet gràcies a l’encert exterior de Tobias Borg, Johnny Dee, que acostaven els andorrans en el marcador, gràcies també al treball defensiu. De fet, dos triples consecutius, el segon d’Andric ha servit per capgirar l’electrònic (23-24) i amb aquest resultat s’ha arribat al final del primer quart.

En el segon quart, els homes de Natxo Lezkano han sortit endollats amb un ‘alley oop’ de Felipe Dos Anjos. La igualtat ha estat una constant, després d’un període de desencert de cara a cistella i s’estava deixant al rival que agafessin rebots ofensius i aprofitant les pilotes perdudes. Això ha provocat que el Valladolid es posés per davant amb el 36-34 i això ha obligat a Lezkano a demanar temps mort. Les indicacions des de la banqueta han tingut efecte i el MoraBanc Andorra tornava a posar-se per davant amb cinc punts de Juan Rubio, una esmaixada d’Andric i un cop de dits de Nacho Llovet. Al descans s’arribava amb un 38-44.

Tobias Borg en una jugada contra el Valladolid

A la represa, els andorrans no han sortit massa bé i els de Paco García ho han aprofitat amb un parcial de 0-6 per igualar el marcador. Andric amb un triple posava el 44-47, però els locals han capgirat de nou. En gairebé quatre minuts del tercer quart el parcial era d’11-3, tenint en compte que el Valladolid havia apujat una marxa més en defensa. Amb empat a 49, Czerapowicz ha clavat un triple per desfer l’empat i l’equip se n’ha anat de cinc punts, però, una tècnica a Rafa Luz per ‘flopping’ ha servit perquè el Valladolid es pogués acostar.

Fins al final del tercer quart ha estat s’han viscut alternatives constants en el marcador, ara anoto jo, ara anotes tú. De fet, en la darrera jugada, el MoraBanc Andorra perdia 63-61, però un triplàs de Micah Speight gairebé des de mitja pista ha servit per tancar el període un punt per sobre (63-64).

Marin Maric intentant una cistella

S’entrava en els darrers deu minuts i els de Natxo Lezkano han sortit espessos en atac i ho aprofitava el Valladolid amb un parcial de 4-0 per tornar a manar en el marcador. Rafa Luz trobada cistella després de dos minuts i mig. Un dos més u de Felipe Dos Anjos permetia al Morabanc comandar l’electrònic. El pivot hispanobrasiler capturava un rebot defensiu molt important i en la següent jugada tornava a anotar i rebia una tècnica de Kevin Allen. Anotava el lliure i s’erigia en l’heroi perquè tornava a fer cistella. 67-74 per donar un cop d’efecte a la lliga. El jugador seguia en estat de gràcia (18 punts) i veia el cèrcol gran. S’entrava en el darrer minut tres punts amunt. Els de Lezkano defensaven amb cap per defensar el botí. Pantzar ha intentat el triple, però no ha entrat. A manca d’11 segons, una cistella de Dos Anjos posava el 74-79 amb un altre cop de dits. La superioritat a la pintura era abismal i la confiança també hi ajudava. La victòria no s’escaparia (74-81) i l’ascens directe a l’ACB una mica més a prop.

REAL VALLADOLID (74): Torres Cuevas 6, N’Guessan 13, Kovacevic 8, De la Fuente 17, Belemene 7 – cinc inicial-, Allen 4 Gantt 6, Puidet 2, Guerrero, Pantzar 11, Kuiper i Mazaira. 10 de 12 tirs lliures; 20 de 37 llançaments de 2; 8 de 28 triples: 26 rebots (7+9); 22 faltes comeses.
MORABANC ANDORRA (81): Rafa Luz 9, Juan Rubio 6, Tobias Borg 5, Llovet 2, Dos Anjos (18) – cinc inicial-, Andric 10, Dee, 11, Speight 7, Bartolomé, Schreiner, Maric 8 i Czerapowicz 5. 11 de 14 tirs lliures: 20 de 31 llançaments de 2; 10 de 36 triples; 39 rebots (13+26); 19 faltes comeses.
Àrbitres: López Herrada, Sánchez González, Rodríguez Fernández
Parcials: 23-24; 38-44; 63-64; 74-81.