Comença la lluita per albergar la final a quatre de la LEB Or

Burgos es postula com a seu i tot fa pensar que l’Estudiantes també la vol portar a Madrid, conscients que l’ascens directe queda ara només en mans del MoraBanc o el Palencia

Un instant del duel disputat pel MoraBanc a Burgos.
Un instant del duel disputat pel MoraBanc a Burgos.

L’ascens directe és, ara mateix, l’objectiu clar del MoraBanc Andorra. L’equip de Natxo Lezkano vol retenir en les jornades que resten la seva primera posició i assegurar que puja directament a l’ACB. No vol ni sentir a parlar d’haver de disputar un ‘play-off’ pel qual, amb l’excepció del Zunder Palencia, ja es resignen els altres aspirants. I, per això, alguns ja es mouen per intentar que la fase decisiva, la final a quatre, es disputi al seu pavelló.

Cal recordar que, fora del campió de LEB Or, del segon al novè classificat juguen una fase d’ascens amb una primera eliminatòria de vuit equips al millor de cinc partits. I els quatre que la superin es classifiquen per a una final a quatre que es disputa a seu única. L’any passat, per exemple, va ser a Girona i el fet de jugar-la a la seva pista va ser clau perquè el club que presideix Marc Gasol fes el salt a l’ACB.

I això ho tenen clar els clubs. Així, segons la premsa local, qui ja s’està movent per presentar la seva és el Burgos, que ja té clar que l’ascens directe és impossible. L’entitat ja estaria preparant la proposta del seu pavelló, amb capacitat per a 9.000 espectadors. Ara bé, altres clubs també es podrien moure en aquest sentit. Per exemple, l’Estudiantes disposa del Wizink Center a Madrid, on ja es va demanar l’any passat.

La decisió, en aquest cas, no depèn de mèrits esportius. La seu la selecciona la Federació de Bàsquet. Ho fa seguint diferents barems, com ara la capacitat d’espectadors del pavelló, l’oferta hotelera de la ciutat o les seves connexions de transport. El que ja està clar és que la final a quatre s’ha de disputar el 17 i el 18 de juny.

Comentaris

Trending